Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Záchranné posádky dochádzajú. Zhruba osemdesiat z nich skončilo v karanténe
Zdielať na

Záchranné posádky dochádzajú. Zhruba osemdesiat z nich skončilo v karanténe

BANSKÁ BYSTRICA / Hoci je ich povolaním pomáhať iným, teraz to robiť nemôžu. Pre obavy z koronavírusu skončilo v karanténe zhruba osemdesiat zdravotníkov a hasičov v Banskej Bystrici.

Zatvorili celé pľúcne oddelenie nemocnice a na výjazdy nechodí ani záchranárska posádka, ktorá ošetrovala pacienta s koronavírusom. Hasičskú stanicu v Banskej Bystrici, ktorú včera náhle zatvorili už kompletne vydezinfikovali.No miestni hasiči sa  tam nevrátili. Takmer 60 chlapov bolo od včera v karanténe, ich kolega, s podozrením na ochorenie čakal na výsledky testov na infekčnom oddelení. Na výjazdoch ich zastupovali kolegovia z iných miest. Podľa hovorkyňe ministerstva vnútra Petry Friese, výkon služby bude zabezpečený hasičmi z banskobystrického okresu.


Podľa aktuálnych informácií sú testy negatívne a hasiči sa budú môcť vrátiť do práce. No mimo prevádzky aj naďalej zostáva celé pľúcne oddelenie banskobystrickej nemocnice, kde ležala pacientka s pozitívnym testom. Pätnásť lekárov, sestry aj pomocný personál je stále v karanténe. Hovorkyňa nemocnice ubezpečuje, že chod ostatných oddelení je nateraz zabezpečený a tak isto ako starostlivosť o pneumologických pacientov.
O posádku menej majú aj záchranári, vodič záchranár a lekár sú v karanténe lebo ošetrovali pozitívne testovaného pacienta. Stále sa totiž stáva, že im zatajujú príznaky alebo cestovateľskú anamnézu.
"Neprejde deň aby sme nemali niekoľko posádok v karanténe, neuveriteľne to sťažuje situáciu, lebo posádka chýba v systéme." povedala  hovorkyňa operačného  strediska záchrannej zdravotnej  služby Alena Krčová.

Nezodpovedných ľudí už začala kontrolovať polícia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy