Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Starší muž chcel vyčistiť studňu, nakoniec v nej skončil
Zdielať na

Starší muž chcel vyčistiť studňu, nakoniec v nej skončil

BANSKÁ BYSTRICA / Spadol do 7 metrov hlbokej studne a takmer pol hodiny zúfalo volal o pomoc. Starší muž z Banskej Bystrice chcel vyčistiť studňu, no skončil v studenej vode. Z posledných síl sa snažil udržať nad hladinou. Napokon mu pomohli hasiči.

Čistenie studne sa zmenilo na boj o život. Pán Michal spadol vo vlastnej záhrade do viac ako 7 metrovej hĺbky, keď sa zošmykol z provizórnej plošiny, na ktorej stál. Skončil v studenej vode v studni kde nedočiahol na dno. "Vsunul som tam rebrík, sa to šuchlo do boku, letel rebrík a letel som aj ja," opisuje Michal.

Volal o pomoc, trvalo pol hodiny kým ho začula manželka. "Žena bola na konci záhrady, nadarmo som kričal, nepočula ma," vysvetľuje. 

Bola to vážna situácia. Studňu má banskobystrický dôchodca v záhrade, kam sa bežne nikto len tak ľahko nedostane a sám sa hore dostať nevedel. Pridŕžať sa mohol iba železnej vodovodnej rúry.

"Chrbtom som bol opretý do boku studne, aby som sa dostal vyššie," hovorí dôchodca. Keď konečne jeho volanie začula manželka, rýchlo zalarmovala hasičov. Manželovi hodila do studne aspoň lano, o ktoré sa mohol zachytiť. "Visel na potrubí, bol pri vedomí a komunikoval, sme ho zaistili a vytiahli," informuje hasič Ján Ťurek. 

Aj napriek tomu, že bol dlhé minúty uväznený v hlbokej studni, potom, čo ho prezreli hasiči, bolo jasné, že pád do hĺbky sa zaobišiel bez vážnejších zranení. 

Koncom mája studňa zasypala muža v Malackách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy