Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Šesť a polroka. To je trest pre vodiča, ktorý unikal policajtom. Guľka usmrtila spolujazdca
Zdielať na

Šesť a polroka. To je trest pre vodiča, ktorý unikal policajtom. Guľka usmrtila spolujazdca

ŽIAR NAD HRONOM / Okresný súd v Žiari nad Hronom v stredu rozhodol o treste pre 20-ročného Michala. Ten si bez vodičského preukazu a navyše v čase zákazu šoférovania sadol za volant auta a pri Novej Bani unikal policajnej hliadke. Ide o tragický prípad streľby spred roka, pri ktorej zahynul 17-ročný Tomáš. Ten sedel na zadnom sedadle unikajúceho auta.

Proces trval na okresnom súde v Žiari nad Hronom niekoľko mesiacov, obžalovaný Michal počas neho odmietol vypovedať. Až v stredu po skončení záverečných reči vyhlásil, že mu je ľúto, že viedol v osudný večer motorové vozidlo, kde zomrel mladý chlapec, no poprel, že by svojou jazdou ohrozoval policajnú hliadku.

Sudca ho uznal vinným z útoku na verejného činiteľa aj z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Michal totiž šoféroval v čase, keď mu bol uložený súdom v Nitre zákaz viezť motorové vozidlo. Vymeral mu šesť a polročný trest ako aj zákaz viezť motorové vozidlo.

"Rozhodnutie nie je právoplatné keďže podal odvolanie, rozhodovať bude krajský súd v Banskej Bystrici," informuje hovorkyňa súdu Nina Spurná. 

Tragédia sa stala pred rokom neďaleko Novej Bane, obžalovaný Michal sa na aute plnom tínedžerov pokúšal utiecť policajnej hliadke. Tá ho prenasledovala takmer 10 kilometrov, mladík nezastavil aj napriek tomu, že policajti po vozidle vystrelili a pri Hronskom Beňadiku napokon auto havarovalo. Strelnému poraneniu na mieste podľahol 17-ročný Tomáš, ktorý sedel na zadnom sedadle. Obvineniu z usmrtenia ale čelí aj policajt, ktorý strieľal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy