Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragická nehoda v Komárne, 6-ročný chlapec vypadol z okna
Zdielať na

Tragická nehoda v Komárne, 6-ročný chlapec vypadol z okna

KOMÁRNO / K veľkému nešťastiu došlo v Komárne na sídlisku. O život pri tragickom páde z okna prišiel iba 6-ročný chlapec. Polícia vyšetruje okolnosti nehody.

Iba šesťročný chlapček vypadol z okna domu na komárňanskom sídlisku. Zrejme sa chcel pozrieť na deti hrajúce sa na ihrisku. Budúci školák bol doma so svojou mamou, ktorá bola vo vedľajšej izbe. Otvorené okno panelového bytu v horúci deň nie je ničím výnimočným. Dávid sa zrejme pri komunikácii s deťmi oprel o sieťku, ktorá je ochranou len proti hmyzu a nie proti tlaku. Starý rám povolil pod váhou detských rúk a chlapček spadol z 20 metrovej výšky. 

Na zdesené výkriky detí spozornela susedka, ktorá okamžite volala záchranárov. "Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov k zranenej maloletej osobe. Vzhľadom k tomu, že ide od dieťa však viac informácii neposkytneme," informovala Alena Krčová, hovorkyňa operačného strediska záchranárov. 

Chlapec síce spadol do korún stromov, tie ale jeho pád stlmili len minimálne. Vo vážnom stave ho previezli do komárňanskej nemocnice. Tam bol hospitalizovaný niekoľko hodín, potom ho vrtuľníkom previezli do Bratislavy, kde zraneniam podľahol.

Sieťky proti hmyzu nie sú upevnené na okná tak, aby boli spojené so statikou domu. Klince, ktorými bola pravdepodobne na okenný rám upevnená sieťka v tomto prípade povolili a tá sa vyklopila, čo bolo príčinou tejto tragédie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy