Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na ceste pod Donovalmi zomrel muž. Vybehol na cestu spoza mikrobusu
Zdielať na

Na ceste pod Donovalmi zomrel muž. Vybehol na cestu spoza mikrobusu

DONOVALY / Na ceste pod Donovalmi v pondelok vyhasol život 41-ročného muža. Mikrobus plný učiteľov z Poľska si urobil prestávku za Liptovskou Osadou. Podľa svedkov muž vybehol na cestu spoza mikrobusu, pričom ho zachytilo osobné auto. Poliak vážnym zraneniam na mieste podľahol.

K tragickej nehode došlo približne o 10:00 dopoludnia. Mikrobus plný Poliakov odstavil jeho vodič asi 2 kilometre za Liptovskou Osadou. Vtedy ešte nikto z učiteľov netušil, že sa ich koncoročný výlet do Budapešti v zlomku sekundy zmení na tragédiu. O prestávku požiadal vodiča jeden z cestujúcich, ktorý potreboval ísť súrne na malú potrebu. Učiteľ podľa svedkov vybehol spoza mikrobusu, chcel sa dostať ku kríkom na druhej strane vozovky. Nevšimol si pritom blížiace sa auto, jeho vodička nemala šancu zrážke s chodcom zabrániť.

"Za volantom Toyoty, ktorá smerovala na Donovaly, sedela 50-ročná žena," informuje hovorkyňa žilinskej polície Jana Balogová. 

Muža odhodilo cez celý jazdný pruh až do priekopy vedľa cesty. Všetko sa to odohralo pred očami jeho kolegov, ktorí sedeli v mikrobuse. Pri silnom náraze utrpel muž mnohonásobné poranenia celého tela.

"Prvú pomoc poskytol zranenému mužovi vodič sanitky DZS a začal ho oživovať. V oživovaní pokračovali aj profesionálni záchranári,  mužovi už nedokázali pomôcť a lekár musel konštatovať smrť," povedala hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. Chvíľka nepozornosti si vybrala tú najvyššiu daň. Dopravu na frekventovanom cestnom ťahu usmerňovali viac ako tri hodiny policajti.

"Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Okolnosti nehody sú naďalej predmetom vyšetrovania," dodáva Balogová. 

Táto nehoda nemala tragické následky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy