Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Veľký požiar v Sáse. Nad ránom začala horieť strecha na dome
Zdielať na

Veľký požiar v Sáse. Nad ránom začala horieť strecha na dome

Archívne video

BANSKÁ BYSTRICA / Ľudí v obci Sása skoro ráno zobudil veľký požiar. Zo strechy šľahali plamene. Domáci v dome ešte v piatok robili zabíjačku. Keďže ho stále prerábajú, v noci tam nespali. A keď ľudia spozorovali plamene, bolo už neskoro.

Večer ešte v dome robili klobásky, po zabíjačke neskoro v noci odišli domáci spať, no už o pár hodín do domu v Sáse bežali späť. Oheň šľahajúci zo strechy bol taký veľký, že ho bolo v tme jasne vidieť.

"Keď sme sa ráno zobudili, už to svietilo celé," hovorí majiteľ domu. Domáci rýchlo povynášali na dvor plynové bomby aj veci, ktoré v dome nechali po zabíjačke. Zachrániť pred požiarom sa podarilo aj malé prasiatka. Profesionálom z Pliešoviec a Zvolena pomáhali aj miestni dobrovoľníci.

"Strecha bola v plameňoch, začali sme rozoberať konštrukciu," rozpráva hasič Peter Cesnak. Do úzkej uličky, kde dom stojí, sa ťažká hasičská technika nedostala. Hasiči tak museli ponapájať hadice, aby sa k požiaru dostali. Domáci v domčeku ešte nebývali, práve si ho prerábali. Chceli sa tam už čoskoro presťahovať. Majiteľ je teraz nešťastný, bude musieť začať odznova.

"Polovicu strechy sa podarilo zachrániť, polovicu nie," hovorí Cesnak. Príčinu požiaru zisťujú, zrejme od komína.

Len nedávno prišiel pri požiare chatky o život jeden človek: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy