Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Polícia chytila väzňa na úteku. Tvrdí, že chcel vidieť rodinu
Zdielať na

Polícia chytila väzňa na úteku. Tvrdí, že chcel vidieť rodinu

BANSKÁ BYSTRICA / Polícia chytila väzňa, ktorý vo štvrtok ráno utiekol z vonkajšieho pracoviska na Zvolenskej ceste v Banskej Bystrici. Vyňuchal ho a chytil 6-ročný ovčiak Ubock v spolupráci so svojím psovodom iba pár hodín po úteku.

O dolapení väzňa informovala polícia na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti. Väzeň ušiel ráno pred ôsmou hodinou. Bol na vonkajších prácach mimo väznice. Tím, ktorý väzňa chytil pôsobí na oddelení kynológie Okresného riaditeľstva v Banskej Bystrici.  Štyridsaťtriročný muž je odsúdený za ublíženie na zdraví a neplatenie výživného.

"Dnes v ranných hodinách o 7:40 ušiel z vonkajšieho pracoviska na Zvolenskej ceste väzeň, ktorý je v súčasnosti v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Kráľovej, v Banskej Bystrici. Polícia žiada občanov o pomoc a spoluprácu pri pátraní po 43- ročnom Štefanovi Botovi z Cinobane, z okresu Poltár. Po mužovi prebieha intenzívne pátranie," uviedla polícia.

Informáciu pre televíziu JOJ potvrdil aj riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže Adam Baláž.

"Vo výkone trestu odňatia slobody sa nachádzal pre spáchanie trestného činu zanedbania povinnej výživy a ublíženia na zdraví, za čo mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní 28 mesiacov. Koniec výkonu trestu mal mať 22. februára 2018. Na základe tejto skutočnosti bolo v súčinnosti s Policajným zborom zahájené bezprostredné prenasledovanie odsúdeného. Okolnosti udalosti budú predmetom ďalšieho šetrenia," uviedol pre televíziu JOJ riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže Adam Baláž.

Napokon si užil len sedem hodín slobody. Štefan sa iba s baterkou a zápalkami vo vrecku plánoval dostať do Cinobane. Otec 10 detí sa chcel dostať za manželkou. "Asi deti chcel vidieť, dávno ich nevidel," myslí si jeho manželka.

V kopcoch smerom na Zvolen sa však stratil, prešiel takmer 15 km, no netušil kam sa až dostal. Policajný psovod ho našiel sedieť na zemi, neďaleko družstva pri Lukavici. Za nerozvážny čin si pridal ďalší rok väzenia.

Preverovať ešte budú policajti to, za akých okolností sa mu podarilo nepozorovane utiecť a či mu niekto nepomáhal. Štefan pracoval na vonkajšom pracovisku mimo väznice na základe kladného hodnotenia, podľa obhajcu s ním predtým neboli žiadne problémy a viackrát bol odmenený za svoje správanie, nikto nepredpokladal, že by mohol utiecť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy