Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Cudzinec okráda herne. Dávajte si na neho pozor
Zdielať na

VIDEO: Cudzinec okráda herne. Dávajte si na neho pozor

LUČENEC / Najskôr ju okradol, potom ju vybozkával a objímal. Zlodej z cudziny obalamutil mladú zamestnankyňu lučeneckej herne, všetko zachytila kamera. Žena si až po jeho odchode všimla, že jej z peňaženky chýba viac ako 1 100 eur. Na jeho praktiky by si mali dávať pozor všade, nie je vylúčené, že to skúša aj v iných mestách Slovenska. Môže mať aj komplicov.

Bolo asi pol siedmej večer, keď zlodej vošiel do herne. Okrem krupiérky a jej kamarátky vo vnútri nikto iný nebol. Muž bol veselý a kamarátsky, chvíľami až príliš dotieravý. "Mal dobrú náladu, prišiel taký veselý. Zdravil sa po anglicky a pýtal si niečo na pitie," hovorí okradnutá krupiérka. 

Už hneď na začiatku sa postavil ku bočným dvierkam a natláčal sa ku zamestnankyni za bar. "Potom iba vytiahol 3 stovky a že chce si tie peniaze rozmeniť," popisuje krupiérka. 

Toto je trik, v ktorom sú títo zlodeji mimoriadne šikovní a zruční. Zahovárajú, odpútavajú pozornosť, peniaze vám vrátia, potom ich pýtajú naspäť a medzitým kradnú. "Chcela som mu ukázať, či to chce na päťdesiatky. On sa v tú chvíľu natlačil za bar, všetky tie peniaze, tie päťdesiatky mi schytil, a mával s nimi. A vzápätí ich položil," pokračuje krupérka. To bol moment, kedy sa mu podarilo časť 50 eurových bankoviek ukryť do dlane a následne do tašky. Zistili to až potom, ako si prezreli kamerový záznam.

Vo vnútri sa nezdržal viac ako 6 minút. Medzitým obťažoval krupiérku aj jej kamarátku. "Začal ma stískať, bozkával ma na ruku a kamošku tiež. Bol dotieravý. Potom povedal bye bye a už ho nebolo," dodáva. Celý čas rozprával lámanou angličtinou. Išlo pravdepodobne o občana Rumunska. V Lučenci navštívil aj ďalšie herne, či obchody. Na pozore by mali byť aj v iných častiach Slovenska. "Páchateľ navštevuje herne po celom Slovensku, preto upozorňujeme zamestnancov, aby boli obozretní a nenechali sa okradnúť," informuje hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová.

Ak muža niekde uvidíte, kontaktujte políciu. Zlodejovi v prípade dokázania viny hrozí až 2-ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy