Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pokračovanie prípadu napadnutého zákazníka. Sťažnosti na vodiča prišli už skôr
Zdielať na

Pokračovanie prípadu napadnutého zákazníka. Sťažnosti na vodiča prišli už skôr

BRATISLAVA / Prípad údajného útoku taxikára na zákazníka má pokračovanie. Údajný útočník už nespolupracuje s firmou prevádzkujúcou online aplikáciu. Muž, ktorého údajne zbil, navyše na neho podal trestné oznámenie.

Peter, ktorého údajne v nedeľu skoro ráno po dokončení jazdy napadol a zbil taxikár privolaná pomocou on line aplikácie v pondelok absolvoval ďalšie lekárske vyšetrenia, keďže stále zle vidí na pravé oko. "Podľa očného lekára by sa to malo dať dokopy do týždňa. Som teda práceneschopný na dobu minimálne 7 dní, zatiaľ," povedal napadnutý Peter. Dobitý 34-ročný muž ešte v nedeľu podal trestné oznámenie na muža, ktorý ho podľa jeho slov napadol.

"Poskytnutie bližších informácií v súčasnej dobe nie je možné, nakoľko by to mohlo zmariť alebo sťažiť objasnenie veci, ktorou sa zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva PZ Bratislava 3," vyjadrila sa Lucia Miháliková, hovorkyňa KR PZ BA.

Firma prevádzkujúca online taxi aplikáciu zareagovala ako prvá. Napriek tomu, že celú situáciu stále preveruje, urobila už aj konkrétne kroky. Po medializovaní spomínaného prípadu začala pripravovať nové dodatky pre všetkých jej zmluvných vodičov. "Čo sa týka daného vodiča, ukončili sme s ním spoluprácu a sme nápomocní pri vyšetrovaní," povedal majiteľ HopIN taxi, Martin Baran.

V pondelok popoludní do redakcie TV JOJ spomínaný vodič prišiel osobne. Neskôr sa s ním reportérka TV JOJ skontaktovala telefonicky. Tvrdil, že všetko bolo inak, ale podrobnosti odmietol povedať.

Pokiaľ ide o nálepky na aute, 28. apríla na ne firmu prevádzkujúcu online aplikáciu upozornil iný zákazník. A to mailom, ktorý v pondelok preposlal aj do redakcie TV JOJ. Upozorňoval v ňom, že ide o zakázaný symbol. "Áno, dostali sme ten mail, dostali sme aj fotku tej nálepky, no tým, že my to nevieme zhodnotiť, sme ju poslali do Slovenskej akadémie vied, nech sa nám k tomu vyjadria, aby sme vedeli zaujať nejaké stanovisko. SAV uznala, že nálepka nie je prejavom extrémizmu, tak sme to uzavreli. Dali sme mu najavo, nech si dá tú nálepku dole, ale tým, že nejde o prejav extrémizmu, nemali sme na to nijakú páku," povedal k prípadu Baran.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy