Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Väzeň postriekal dozorcu avivážou. Pri výsluchu ho za to dobili, tvrdí jeho priateľka
Zdielať na

Väzeň postriekal dozorcu avivážou. Pri výsluchu ho za to dobili, tvrdí jeho priateľka

BRATISLAVA / Incident medzi väzňom a dozorcom mal krvavú dohru. Keď si odsúdeného zavolal vedúci oddelenia do kancelárie na vysvetlenie, museli ho spacifikovať. Družka väzneného muža však tvrdí, že ho zmlátili pre banalitu. Odsúdeného museli odviezť na ošetrenie do nemocnice.

Odsúdený Roman si svoj trest odpykáva v ústave na výkon trestu v Banskej Bystrici. Do Bratislavy bol prevezený len na niekoľko týždňov za účelom ďalších procesných úkonov. Podľa jeho družky bude ešte na bratislavskom súde vypočúvaný a preto ho dočasne preložili do bratislavskej väznice v Justičnom paláci. A práve tu sa odohral medzi ním a dozorcom minulý štvrtok konflikt. Roman si podľa nej dlhodobo miešal aviváž s vodou a robil si tak osviežovač vzduchu

"On má v takom ostrekovači vonný roztok a on si striekal a proste otvorili sa dvere, vošiel tam pán veliteľ a vraj údajne to naňho dopadlo tá tekutina z toho rozprašovača, pričom bol otočený chrbtom a na inej strane," opisuje situáciu Romanova družka. To vo svojom stanoviskú potvrdil aj zbor väzenskej a justičnej stráže. Podľa nich ale išlo o úmyselný útok.

"Pri vstupe službukonajúceho príslušníka zboru na celu mu po otvorení celových dvier 32-ročný odsúdený nastriekal neznámu látku do oblasti tváre, čím došlo k dráždivej reakcii očí vyžadujúcej si lekárske ošetrenie," Zbor väzenskej a justičnej stráže

Incident sa potom riešil aj u vedúceho oddelenia, kam odsúdeného predviedli. "Zavolali ho do kancelárie, s tým, že sa zavreli dvere, boli tam ešte dvaja policajti s ním a s tým Jarábkom, pán Jarábek si pod stolom natiahol rukavice a začali ho mlátiť hlava nehlava," hovorí Romanova družka.

Lenže podľa zboru väzenskej a justičnej stráže sa mal Roman namiesto vysvetlenia správať agresívne, a to, že mu príslušníci pri zákroku spôsobili povrchové zranenia, bola nutná obrana. "Menovaný sa však počas pohovoru začal správať agresívne. Napriek výzvam, aby sa upokojil, na tieto nereagoval a pokračoval so svojom agresívnom konaní. Z uvedeného dôvodu v záujme zaistenia svojej bezpečnosti boli voči odsúdenému použité hmaty, chvaty a nakoľko odsúdený kládol aktívny odpor, aj údery sebaobrany,"

Odsúdeného Romana po zákroku dozorcov odviezli do nemocnice na ošetrenie. "Po dosiahnutí účelu zákroku boli odsúdenému priložené putá a bol predvedený na lekárske ošetrenie vrátane CT vyšetrenia s negatívnym nálezom. Nakoľko sa jednalo o drobné povrchové poranenia, nebola potrebná jeho hospitalizácia,"

Na polícii bola dnes podať trestné oznámenie nielen Romanova družka, ale aj jeho sestra. "Ja som sa to dozvedela z iného zdroja, takisto mi telefonovali, že čo sa stalo, tak som volala jeho družke a takisto mi to potvrdila," povedala Romanova sestra.

"Vami uvedeným oznámením na príslušnom policajnom útvare Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I disponujeme a vecou sa v súčasnej dobe zaoberáme," tak znie odpoveď na otázku reportérky TV JOJ, ktorú poskytol hovorca KR PZ BA, Michal Szeiff. Tvrdenia oboch strán bude musieť teraz prešetriť polícia a až na základe jej vyšetrovania sa preukáže, či obrana dozorcov bola primeraná a naozaj nutná.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy