Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Mladík (17) bez vodičského preukazu nabúral na terénnom aute do bytovky
Zdielať na

Mladík (17) bez vodičského preukazu nabúral na terénnom aute do bytovky

PREŠOV / Na prešovskom sídlisku dnes havaroval ešte neplnoletý mladík. Na cudzom aute vpálil do jednej z bytoviek. Vodič bez vodičáku zrámoval vchod do bytovky a zastavil sa až pod oknami bytov.

Nečakaný budíček mali v pondelok obyvatelia jednej prešovskej bytovky skoro ráno. Bol to obrovský rachot a po ňom našli už iba totálne zdemolovaný vchod. Terénne osobné auto vpálilo do vchodu. Zrámovalo z neho takmer polovicu, vrátane vchodových dverí. Bočnú stenu aj sklenenú výplň zdemoloval mladík na márne kúsky. "Som pozrel von a auto už bolo tu, jemu sa nestalo nič ale narobil nám obrovské škody," povedal jeden z obyvateľov domu.

"Nakoľko došlo k poškodeniu vchodu do bytového domu, kde hrozilo zrútenie strechy, jednotka zabezpečila vchod hydraulickými podperami," opísal situáciu Kamil Šoltis, riadiaci dôstojník z HaZZ Prešov. "Príčinou bolo pravdepodobne neprispôsobenie rýchlosti jazdy u 17-ročného nevodiča, ktorý nie je držiteľom vodičského oprávnenia," vyjadrila sa Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ Prešov.

Mladík nemal vodičský preukaz a nepatrí mu ani auto, ktoré šoféroval. Zjavne precenil svoje schopnosti a nedopadlo to dobre. Šťastím je aspoň to, že pri svojej riskantnej jazde nikoho nezranil. Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy