Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pes uviazol v kanalizačnej šachte, dramatická záchranná akcia trvala 4 hodiny
Zdielať na

Pes uviazol v kanalizačnej šachte, dramatická záchranná akcia trvala 4 hodiny

BANSKÁ BYSTRICA / Dramatická nočná záchranná akcia. V banskobystrickej mestskej časti Kremnička pátrali ľudia po stratenej sučke. Ajka vliezla do kanalizačnej rúry odkiaľ sa sama nevedela dostať. Jej kňučanie síce ľudia počuli, no nebolo vidieť kde presne je a prečo sa odtiaľ sama nedokáže dostať. Pomôcť sa snažili aj hasiči so svojou technikou.

V Kremničke držia susedia spolu, keď sa malá sučka stratila, do pátrania sa zapojila celá ulica. O poľovnícku sučku sa starajú susedia, jej majiteľ sa totiž po vážnej operácii zotavuje u príbuzných. Pri hľadaní tak chcel pomôcť každý. Najskôr hľadali v uliciach, no potom začuli kňučanie vychádzajúce z kanalizačnej rúry.

Nevedeli aká je rúra dlhá, ani to, kde presne Ajka uviazla. Skúšali ju vylákať, priniesli mačku a cez telefón sa ju pokúšal privolať aj majiteľ. "Vyrobili sme vozík s kamerou, aby sme videli ako hlboko je," hovorí sused. Prišli pomôcť aj pracovníci profesionálnej firmy aj hasiči s technikou. Sučku napokon objavili až vo vyše 13-metrovej hĺbke pod zemou. "Bol to strašný pohľad ako sa tam trápi a nevie ísť von," opísal situáciu sused. Ľudia prehľadávali okolité pozemky dovtedy, kým nenašli vstupy do kanalizačných šácht, kam potom zliezol hasič a prehľadal ich. Po viac ako štyroch hodinách sa napokon sučku podarilo bezpečne vyniesť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy