Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Onkopunč v Banskej Bystrici, nalievať bude olympijský víťaz Matej Tóth
Zdielať na

Onkopunč v Banskej Bystrici, nalievať bude olympijský víťaz Matej Tóth

BANSKÁ BYSTRICA / V sobotu, 18. decembra, sa bude na Námestí SNP V Banskej Bystrici nalievať onkopunč. Servírovať ho bude v rámci charitatívnej akcie Memoriál Mateja Livestronga Tótha zlatý olympijský medailista z Rio de Janeiro Matej Tóth.

Punč bude rozdávať olympijský víťaz Matej Tóth, jeho cena je dobrovoľná. Výťažok poputuje na pomoc pacientom na Hematologickom oddelení Roosveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. 

noviny.sk

​Na Mateja spomínali aj v tohtoročnom Srdci pre deti. Pozrite si video:

Dával nádej iným

Matej Tóth z Kremnice je jedným z troch mušketierov, ktorého môžete poznať z charitatívneho projektu Srdce pre deti. Matej dlhé roky bojoval s leukémiou, ktorej koncom septembra podľahol. 

​Matej bol mladý muž, ktorý dával nádej iným, aby bojovali so zákernou chorobou. On sám sa jej postavil zoči voči a robil si z nej žarty. "Trápením to proste nepôjde. Pôjde to dobrou náladou a svojským humorom, podporou rodiny a kamarátov," povedal Matej v relácii Srdce pre deti v roku 2011. 

Matejovi prvýkrát diagnostikovali leukémiu krátko pred osemnástimi narodeninami. Vrátila sa mu trikrát. Poslednýkrát tesne pred transplantáciou kostnej drene. Pri jednom z posledných vyšetrení mu lekári povedali, že choroba je späť.   

Matej, Soňa, Ivan - traja mušketieri porozprávali o svojom boji so zákernou chorobou. Pozrite si archívne video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy