Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Lučenci niekto rozsypal potraviny, v ktorých sú klince
Zdielať na

V Lučenci niekto rozsypal potraviny, v ktorých sú klince

LUČENEC / Niekto chce psom v Lučenci úmyselne ublížiť. Majitelia zvierat stále nachádzajú na sídlisku porozhadzované potraviny, v ktorých sú klince a špendlíky.

"Chytil to do úst, mal som problém mu to vytiahnuť. Lebo on keď vidí, že mu to chcem zobrať, tak on to chce prehltnúť. Nešlo to. Keď som mu to vytiahol, tak som zistil, že v tom párku boli klince," opisuje psíčkar Michal.

O tomto náleze informoval na sociálnej sieti aj ďalších majiteľov psov. Stalo sa to iba o tri ulice ďalej, ako prvý prípad. "Ten, čo to robí, sa asi nudí, alebo má možno niekoho v zuboch. Ale nemusí ublížiť len psom, však chodia tadeto aj malé deti," hovorí Michal.

"Závisí od toho, aký je to veľký psík, aký je to veľký predmet," vysvetľuje veterinár Radomír Kriek. Mnohí majitelia psov investovali do svojich zvierat aj stovky eur, majú k nim aj mimoriadne citový vzťah. Mali by byť preto pri venčení opatrní.  Zabrániť tomu, aby jedli cudziu potravu sa dá výcvikom. 

"Keď je už psík veľmi maškrtný, tak treba nasadiť košík a tým sa zabráni, aby niečo zjedol," myslí si veterinár. Dôkazy proti konkrétnemu páchateľovi nemajú, no zvažujú prípady nahlásiť na políciu. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy