Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šoférka (23) pred jazdou pila, nabúrala do kamióna
Zdielať na

Šoférka (23) pred jazdou pila, nabúrala do kamióna

DETVA / Dopravná nehoda sa stala v Podkriváni neďaleko Detvy. Do ukrajinského kamióna nabúralo osobné auto. Po náraze sa auto na ceste roztočilo a skončilo vo zvodidlách za krajnicou. Za volantom sedela 23-ročná vodička. Podľa polície pred jazdou pila alkohol.

Žena zo zrážky s protiidúcim kamiónom vyviazla bez zranení, nezranil sa ani nikto z ďalších účastníkov nehody. Podľa polície sa to stalo na ceste v Podkriváni, žena schádzala dolu kopcom a náhle prešla zadnou časťou auta do protismeru, kde došlo k zrážke s protiidúcim nákladným autom.

Šofér z Ukrajiny viezol tovar do Rakúska. Po náraze začalo osobné auto na ceste rotovať, dostalo sa za krajnicu a nabúralo do zvodidiel. Dychová skúška v prípade mladej vodičky vyšla pozitívne. Podľa polície mala takmer 2,1 promile alkoholu. Ihneď ako vytriezvie bude musieť vypovedať na polícii. Predbežná škoda spôsobená nehodou ešte vyčíslená nebola, tú bude musieť odhadnúť súdny znalec. Okolnosti nehody objasňuje polícia.

Neopatrnou jazdou pod vplyvom alkoholu však ohrozila nielen seba, ale aj ostatných vodičov na ceste. Mala šťastie, že zo zrážky sama vyviazla bez zranení. "Za prvých 7 mesiacov je to 326 jázd pod vplyvom alkoholu," informuje banskobystrická policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy