Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Šofér len na chvíľu prižmúril oči, nabúral do zaparkovaného auta
Zdielať na

Šofér len na chvíľu prižmúril oči, nabúral do zaparkovaného auta

BANSKÁ BYSTRICA / V Banskej Bystrici 33-ročný muž autom narazil do zaparkovaného elektrikárskeho vozidla. Zmohla ho únava. Záchranári upozorňujú, že mikrospánok je zabijakom. A vodičom neprospievajú ani horúčavy.

V ulici plnej zaparkovaných áut náhle mení smer osobné auto a končí v zaparkovanom elektrikárskom pick-upe. Tridsaťtriročný dezorientovaný vodič si na okolnosti nehody spomenúť nevie, za volantom ho totiž premohla únava.

Horúčavy v kombinácii s únavou sú nebezpečnou kombináciou. "Mikrospánok je tichý zabijak," hovorí Tomáš Mydlo zo záchrannej asistenčnej služby.

Nepokračovať v ceste

Niekedy na to stačia iba sekundy. Zábery priamo z kabíny nákladného auta, ktoré havarovalo pri Banskej Bystrici ukazujú., že vodič si ešte pár minút pred nehodou pískal pesničku. Oči zatvoril iba na chvíľu, no aj to stačilo na to, aby sa auto prevrátilo.

Pri únave za volantom nepomáha iné, ako zaparkovať a ďalej v ceste nepokračovať. A to aj v prípade, ak to do cieľa nemáte už ďaleko. Môže sa to stať ktorémukoľvek vodičovi, bez ohľadu na najazdené kilometre.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy