Zatiahnuté, dážď
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
O Tobiášovi L. v kauze Rašelina Quido bude rozhodovať KS
Zdielať na

O Tobiášovi L. v kauze Rašelina Quido bude rozhodovať KS

Zdroj: TV JOJ/ilustračné

Tobiáš L. obvinenia odmieta a vec považuje za intrigy. Najnovšie ale čelí ďalším obvineniam.

Krajský súd v Bratislave (KS) sa bude v utorok zaoberať odvolaním prokurátora voči rozhodnutiu Okresného súdu (OS) Bratislava 2, ktorý v januári tohto roku oslobodil Tobiáša L. a Martu V. spod obžaloby.

Obaja čelili obžalobe z trestného činu podvodu v kauze Rašelina Quido, informoval hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak.

Bratislavský OS rozhodol v prospech obžalovaných už druhýkrát, vlani 11. septembra KS ako odvolací orgán zobral odvolanie prokurátora na vedomie a vrátil prípad okresnému súdu na opätovné prešetrenie. Na základe tohto rozhodnutia mal OS vykonať v záujme odstránenia rozporov medzi výpoveďami obvinených a svedka konfrontáciu.

Tobiáš L. figuruje aj v kauze údajne objednaných vrážd právničky Gabriely Matuškovej, ktorá bola správkyňou konkurznej podstaty firmy a finančníka Branislava Prieložného. Tobiáš L. obvinenia odmieta a vec považuje za intrigy. Najnovšie ale čelí ďalším obvineniam. Podľa informácii, ktoré zverejnil denník Pravda si mal Tobiáš L. objednať vraždu štyroch prominentných osôb.

Zdielať na

Najčítanejšie správy