Oblačno
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Inšpekcia podala návrh na obžalobu policajta Ľuboša T.
Zdielať na

Inšpekcia podala návrh na obžalobu policajta Ľuboša T.

BRATISLAVA / Inšpekcia ukončila vyšetrovanie bývalého policajta Ľuboša T. podaním návrhu na podanie obžaloby pre trestné činy zneužitia právomoci verejného činiteľa a obmedzovania osobnej slobody.

"Vyšetrovateľ inšpekcie ministerstva vnútra ukončil vyšetrovanie podaním návrhu na podanie obžaloby. Expolicajt je obvinený zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a obmedzovania osobnej slobody," povedal Ivan Netík z tlačového odboru ministerstva vnútra.

Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky zastavila pri bežnej cestnej kontrole zastaviť vodičku auta, ktoré nemalo platné osvedčenie o technickej kontrole. Policajti ju preto vyzvali, aby si dala dole evidenčné číslo vozidla a chceli, aby ukázala povinnú výbavu auta.

Na slobode

V tomto momente emócie vyvrcholili, vodička do policajta údajne strčila, vodička a jej dcéra to ale popierajú. Pri kontrole padali aj nadávky, video zachytáva až záver incidentu.

Dcéra vodičky nemala mať pri sebe doklady. Preto aj ju policajti predviedli na oddelenie na zistenie totožnosti.

"Policajt mal použiť donucovacie prostriedky a predviedol za účelom zistenia totožnosti dve osoby za situácie, hoci neboli splnené zákonné podmienky na takýto služobný postup," informuje hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová.

Po zverejnení videa najskôr nadriadený policajta postavil mimo služby. Potom ho vyšetrovateľ obvinil a následne sudca vyhovel väzobnému stíhaniu. Putoval tak do vyšetrovacej väzby, aby nemohol ovplyvňovať svedkov. Keď dôvody pominuli, prepustili ho späť na slobodu.

Pozrite si reportáž Pavla Janiča:

Zdielať na

Súvisiace články