Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajt z videa podal sťažnosť proti väzbe, rieši ju súd
Zdielať na

Policajt z videa podal sťažnosť proti väzbe, rieši ju súd

BRATISLAVA / Policajt z kontroverzného videa sa dostal pred týždňom do väzby. Podľa súdu bola obava, aby policajt obvinený zo zneužitia právomocí verejného činiteľa, neovplyvňoval na slobode svedkov.

Sťažnosť príslušníka pohotovostnej motorizovanej jednotky proti väzbe najnovšie dorazila na Krajský súd v Bratislave. Senát sa oboznamuje s uznesením a spisom a následne určí termín neverejného zasadnutia.
Dá sa predpokladať, že druhostupňový súd by o väzbe mohol rozhodnúť v nadchádzajúcom týždni. Policajt zatiaľ zostáva vo väzbe v Leopoldove.

Bol agresívny a vulgárny

Podľa policajných zistení mal policajt zastaviť auto, v ktorom sedela vodička so svojou dcérou a vypýtať si doklady totožnosti a doklady potrebné na vedenie motorového vozidla, ktoré mu ženy preložili. Ďalej chcel vidieť povinnú výbavu auta, a tak sa s vodičkou presunuli k zadnej časti ku kufru.

Počas služobnej činnosti mal na vodičku kričať, vulgárne sa voči nej vyjadrovať a bezdôvodne vyhrocovať komunikáciu, pričom mal narušiť aj jej osobnú zónu, keď k poškodenej bezdôvodne pristúpil a kričiac na ňu sa priblížil tesne k jej tvári, na čo medzi nimi došlo k drobnému kontaktu, keď ho ona reflexívne odtlačila zo svojej bezprostrednej blízkosti.

Obvinený mal túto situáciu využiť na neodôvodnené použitie donucovacích prostriedkov voči nej, a to hmaty a chvaty. Potom mal dať pokyn svojmu kolegovi, aby jej nasadil putá. Putá mali nasadiť aj jej dcére a pod zámienkou zistenia totožnosti ich následne predviedli na obvodné oddelenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy