Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Agresívny policajt je mimo službu, bude dostávať minimálnu mzdu
Zdielať na

Agresívny policajt je mimo službu, bude dostávať minimálnu mzdu

BRATISLAVA / Kontroverzný zásah policajtov z bratislavskej pohotovostnej motorizovanej jednotky z konca septembra má svoju prvú dohru. Po tlaku verejnosti nadriadený postavil mimo službu zasahujúceho policajta jednotky, ktorá zasahovala na Panónskej ceste.

O tom, že policajt je postavený mimo službu, sa dozvedeli jeho nadriadení v pondelok ráno. "Menovaný policajti je od dnešného dňa v súlade zo zákonom o štátnej službe pozbavený výkonu štátnej služby, nakoľko je dôvodne podozrivý, že porušil služobnú povinnosť hrubým spôsobom," uviedla hovorkyňa krajského policajného zboru Tatiana Kurucová.
Kurucová

Bude dostávať minimálnu mzdu

Na úseku pohotovostnej motorizovanej jednotky v Bratislave je nálada na bode mrazu a dusno sa vraj dá krájať. Potvrdili to aj viacerí policajti.

Policajt, postavený mimo výkon služby, musí odovzdať zbraň, odznak, preukaz policajta aj uniformu. Rovnako mu nadriadení siahnu aj na plat, bude dostávať minimálnu mzdu.

"V súlade so zákonom je možno policajta dočasne pozvaviť len na dobu nevyhnutnú na objasnenie jeho konania. Najdlhšie na šesť mesiacov," dodala Kurucová.

PMJčkára postavil mimo službu krajský riaditeľ, ktorý má na to personálnu právomoc. Samotný policajt sa k ničomu nemôže vyjadrovať, porušil by interné nariadenie a hrozil by mu ďalší postih. V pondelok vypovedal o zásahu na inšpekcii ministerstva vnútra.

Z kontroly dráma

Bežná cestná kontrola sa zmenila na poriadnu drámu. Zadržaná vodička hovorí o neprimeranom zásahu, priamy nadriadený vyhodnotil zákrok ako oprávnený.

Polícia auto kontrolovala na Dolnozemskej ulici v Petržalke. Video, ktoré na mieste vzniklo, nasnímala dcéra vodičky z Karlovej Vsi. Dominujú mu emócie, chýba ale začiatok, čo predchádzalo incidentu.

"Z videa nie je zrejmé, čo služobnému zákroku predchádzalo. A tak nie je možné sa v súčasnosti vyjadriť k tomu, či išlo o primeraný alebo neprimeraný zákrok," uviedla hovorkyňa bratislavskej polície Tatiana Kurucová. VIAC SA DOČÍTATE TU: Bežná cestná kontrola sa zmenila na drámu

Nie je žiadne neviniatko

Policajtovi, ktorý na nedávno zverejnenom videu podľa mnohých tvrdo zakročil proti vodičke auta, hrozí trestné stíhanie. Jeho zásahom sa už zaoberá aj prokurátor. Prípad chcú rozoberať aj na parlamentnom výbore. VIAC SA DOZVIETE TU: Tvrdý policajt nie je žiadne neviniatko

Súvisiace články

Najčítanejšie správy