Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tvrdý policajt nie je žiadne neviniatko
Zdielať na

Tvrdý policajt nie je žiadne neviniatko

BRATISLAVA / Policajtovi, ktorý na nedávno zverejnenom videu podľa mnohých tvrdo zakročil proti vodičke auta, hrozí trestné stíhanie. Jeho zásahom sa už zaoberá aj prokurátor. Prípad chcú rozoberať aj na parlamentnom výbore.

Podľa informácií Televízie JOJ muž nie je žiadne neviniatko. Počas jeho policajnej kariéry prišlo na neho niekoľko desiatok sťažností.

Aj jeden taxikár mal pred viac ako dvomi rokmi skúsenosť s týmto policajtom. Sťažoval sa. Podľa tvrdení taxikára, doplatil na to následným šikanovaním zo strany policajta.

Toto však nebol z ďaleka jediný takýto prípad. Policajt mal byť jedným z účastníkov incidentu v spore o dva metre štvorcové dlažby v Devínskej Novej Vsi. Aj tam policajt po svojom bránil zákon. Pozrite si reportáž:

Jeden z najlepších

Podľa našich informácií má policajt za sebou desiatky podobných zákrokov. Rozhodne však ide o kontroverzného muža zákona.

Podľa oficiálneho policajného stanoviska bol niekoľkokrát odmenený a patrí k tým, ktorí dosahujú najlepšie výsledky. Na druhej strane ho však za jeho jedenásťročnú policajnú kariéru nadriadení riešili až 44 krát.

"Z toho 34 sťažností na nevhodné jednanie a správanie sa policajta. Z celkového počtu sťažností bolo šesť vyhodnotených ako opodstatnených. Ani jedna z opodstatnených sťažností nesúvisela s nevhodným jednaním a správaním sa policajta," informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Televízia JOJ sa s policajtom telefonicky spojila. O incidentoch však nechcel hovoriť.

Stále pracuje

Do hry okrem inšpekcie už navyše v tomto prípade tvrdého zatýkania vstúpil aj prokurátor.

Aj napriek týmto skutočnostiam a prebiehajúcemu vyšetrovaniu bratislavský policajt stále chodí do práce. "Dosiaľ nie sú splnené podmienky na postavenie policajta mimo služby," potvrdila Kurucová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy