Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Z policajnej kontroly sa stala dráma, toto je verzia vodičky
Zdielať na

Z policajnej kontroly sa stala dráma, toto je verzia vodičky

BRATISLAVA / Video z policajného zásahu voči dvom ženám rozprúdilo mimoriadne ostrú diskusiu o tom, či bol alebo nebol zásah adekvátny. Štáb televízie JOJ sa so zadržanou ženou stretol. Pri pohľade na video zo zákroku sa rozplakala. Prípad už prevzala ministerská inšpekcia. Na margo zákroku sa kriticky vyjadril aj minister vnútra.

Pani Marta sedela koncom septembra za volantom auta, ktoré si vytipovali policajti. Takzvaná bežná kontrola sa však skončila zatýkaním, aké poznáme zo zásahov voči najťažším zločincom.

Celý incident začal protokolom o technickej kontrole auta, ktoré nemalo v techničáku zapísanú prestriekanú farbu.

Napriek tomu, do 23. októbra s ním podľa osvedčenia mohla po cestách jazdiť. "To si môžete strčiť viete kam," povedal podľa ženy policajt.

Policajt sa na to rozhodol skontrolovať kufor. A práve tam došlo ku konfliktu. Podľa tvrdenia dvojice žien bol policajt po celý čas mimoriadne nepríjemný, až agresívny. " Nikto mu nič nepovedal. Ja som ho vulgárne neurážala. On mi tykal, stále hovoril, aká som drzá žena," opisuje incident pani Marta.

"Buzerovať a šikanovať"

Paradoxné však je, že aj napriek takémuto policajnému zásahu nebola žena z útoku na verejného činiteľa nakoniec vôbec obvinená.
Vodička auta opísala incident, pozrite si reportáž:

Zverejnenie kontroverzného videa z policajného zásahu vyvolalo množstvo búrlivých reakcií. Kým na jednej strane sa ľudia policajnej hliadky zastávajú,  druhí hovoria o mimoriadne nezvládnutom, až brutálnom útoku. "Na dverách majú napísané "Pomáhať a chrániť". Mali by to premaľovať a napísať "Buzerovať a šikanovať"," myslí si bezpečnostný expert Milan Žitný.

Zhrozený Kaliňák

O celom prípade sa už nechal informovať aj samotný minister vnútra. Jeho reakcia bola v porovnaní s minulosťou prinajmenšom prekvapujúca. "Pôsobilo to na mňa veľmi negatívne," vyhlásil minister vnútra Róbert Kaliňák.

Na rozdiel od vyjadrení v sporných policajných zásahoch z minula sa v tomto prípade ministrovi tiež nepozdáva reakcia zasahujúceho policajta. Prípad je už preto na stole policajnej inšpekcie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy