Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hovorca Smeru-SD pre TV JOJ o zdravotnom stave Roberta Fica
Zdielať na

Hovorca Smeru-SD pre TV JOJ o zdravotnom stave Roberta Fica

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Roberta Fica pre jeho zhoršený zdravotný stav museli hospitalizovať v nemocnici. Slávnostný snem strany SMER-SD sa tak konal bez súčasného lídra strany. Podľa informácií TV JOJ mal byť dôvodom hospitalizácie vysoký tlak. Hovorca Smeru sa teraz pre TV JOJ vyjadril, aký je stav Fica a kde sa momentálne nachádza.

Hovorca strany SMER-SD sa pre TV JOJ vyjadril, aký je stav lídra strany Roberta Fica. Cez víkend ho totiž museli hospitalizovať a zo snemu Smeru odišiel predčasne. "Mám informáciu, že pán predseda Robert Fico je aktuálne v domácom prostredí," oznámil Ján Mažgút, hovorca Smeru-SD. Podľa slov hovorcu ale nie je na dlhodobej PN-ke. "Nenazval by som to PN-kou, aktuálne je v domácom prostredí a tomu prispôsobil aj dnešný pracovný program," dodal Mažgút s tým, že je to nateraz otázka dnešného dňa. 

Prosím, nech nie sú zbytočné špekulácie, mám obrovský problém s krvným tlakom. Idem to nemocnice a poprosil som pána premiéra, aby zobral celý snem na seba," odkázal Robert Fico v sobotu, kedy sa snemu strany nemohol zúčastniť. Velenie tak prebral líder volebnej kandidátky premiér Pellegrini, Fico je na nej číslo 2. 

​Okrem Fica je chorá aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá zrušila celý svoj pondelňajší plánovaný program. Na chorobu však doplatili predovšetkým opozičné vzťahy: 

Zlé dni Roberta Fica

Do popredia vystupuje posledné nie veľmi priaznivé obdobie predsedu strany Roberta Fica. Sype sa mu jedna prehra za druhou. Musel sa odsťahovať z bytu odsúdeného Ladislava Bašternáka v komplexe Bonaparte. Zatiaľ v parlamente neuspel s nápadom doviesť slovenské zlato z Veľkej Británie. Po dlhých rokoch sa ocitol ako dvojka na kandidátke. Prišiel o stáleho člena Martina Glváča. Dobre mu zrejme nepadlo ani video z rozhovoru Trnku a Počiatka. A najnovšie ho trápi zdravie a čelí obvineniu.

Dlhoročný kolega Robert Kaliňák mu chce robiť obhajcu. "Dávam sa na advokátsku činnosť. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať s obvinením pána predsedu Roberta Fica. Verím, že mu v tom aktívne pomôžem," uviedol podpredseda strany Robert Kaliňák. Kaliňák prezradil, že Robert Fico už urobil proti obvineniu prvý obranný krok. "Áno, určite, sťažnosť určite už aj padla," potvrdil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy