Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Roberta Fica hospitalizovali. Slávnostný snem strany Smer skončí bez predsedu
Zdielať na

Roberta Fica hospitalizovali. Slávnostný snem strany Smer skončí bez predsedu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Slávnostný snem strany SMER - sociálna demokracia skončí bez predsedu strany Roberta Fica. Muža číslo dva na kandidátnej listine Smeru pre jeho zdravotný stav hospitalizovali v nemocnici.

Predseda strany Smer-SD Robert Fico musel predčasne ukončiť svoju účasť na slávnostnom sneme strany. Podľa informácií TV JOJ by dôvodom mal byť práve vysoký tlak. "Prosím, nech nie sú zbytočné špekulácie, mám obrovský problém s krvným tlakom. Idem to nemocnice a poprosil som pána premiéra, aby zobral celý snem na seba," odkázal Robert Fico. 

"Pán predseda je v starostlivosti lekárov. S tým, že ten zdravotný stav je pod kontrolou a krvný tlak je nejakým spôsobom stabilizovaný," reagoval premiér Peter Pellegrini. 

Po náhlom odchode Roberta Fica snem strany Smer pohotovo otvoril Peter Pellegrini, ktorý je volebným lídrom strany. K 20. výročiu strany si dopriali slávnostnú scénu. Začali ale minútou ticha za obete nešťastia v Prešove. "Aby sme spoločne vyjadrili hlbokú sústrasť všetkým pozostalým," potvrdil podpredseda strany Juraj Blanár. 

Potom už na scénu vystúpil premiér Peter Pellegrini. "Dnes po 20 rokoch sme mali možnosť bilancovať. A možno ani trojhodinová reč a dvojhodinové video by nestačilo na to, aby sme pripomenuli všetky tie mýlniky, ktorými sme prešli," poznamenal Pellegrini. Premiér tvrdil aj to, že Smer sa nesmie báť priznať si svoje chyby a vyvodzovať za ne zodpovednosť.

Jedna prehra za druhou 

Do popredia ale vystupuje posledné nie veľmi priaznivé obdobie predsedu strany Roberta Fica. Sype sa mu jedna prehra za druhou. Musel sa odsťahovať z bytu odsúdeného Ladislava Bašternáka v komplexe Bonaparte. Zatiaľ v parlamente neuspel s nápadom doviesť slovenské zlato z Veľkej Británie. Po dlhých rokoch sa ocitol ako dvojka na kandidátke. Prišiel o stáleho člena Martina Glváča. Dobre mu zrejme nepadlo ani video z rozhovoru Trnku a Počiatka. A najnovšie ho trápi zdravie a čelí obvineniu.

Dlhoročný kolega Robert Kaliňák mu chce robiť obhajcu. "Dávam sa na advokátsku činnosť. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať s obvinením pána predsedu Roberta Fica. Verím, že mu v tom aktívne pomôžem," uviedol podpredseda strany Robert Kaliňák. Kaliňák prezradil, že Robert Fico už urobil proti obvineniu prvý obranný krok. "Áno, určite, sťažnosť určite už aj padla," potvrdil. 

V závere snemu Peter Pellegrini priznal, že pôjde o najťažšiu predvolebnú kampaň v histórii strany.

Videli ste už poslednú reláciu Na hrane? Pozrieť si ju už môžete aj tu: 

Súvisiace články