Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pavol Paška už ráno volal lekárovi, cestu do nemocnice neprežil
Zdielať na

Pavol Paška už ráno volal lekárovi, cestu do nemocnice neprežil

Google News Button Sledovať správy

KOŠICE / Vo veku 60 rokov zomrel bývalý predseda parlamentu Pavol Paška. Bývalý politik dostal podľa všetkého infarkt.

Informáciu priniesol ako prvý denník N. Podľa informácií TV JOJ sa zdravotné problémy prejavili v piatok skoro ráno. Vo svojej košickej rezidencii pocítil bolesť na hrudi, na pomoc si privolal svojho kamaráta - lekára. Spoločne sa rozhodli vyhľadať špecializovanú starostlivosť v srdcovo-cievnom ústave. V aute sa ale podľa zistení TV JOJ odohrala dráma, keď Paška stratil vedomie. Skúsený lekár, v tom momente aj vodič, musel konať veľmi rýchlo. "Krátko pred desiatou ráno bol do areálu našej nemocnice súkromným autom dovezený pacient, ktorý nejavil známky života," povedala Mária Grüllingová, riaditeľka Železničnej nemocnice v Košiciach.

Vodič auta a lekár v jednej osobe usúdil, že konať treba okamžite a preto si vybral prvú nemocnicu, ktorá bola cestou. Podľa svedkov Paška po otvorení dverí na aute nekomunikoval, jeho telo bolo bezvládne a začali ho oživovať na chodníku pred nemocnicou. "Personál okamžite privolal lekársky resuscitačný tím, ktorý bol na mieste do 30 sekúnd a okamžite začali s oživovaním. Napriek enormnej snahe lekárov a 25-minútovej resuscitácii, tá nebola úspešná a, žiaľ, museli konštatovať smrť niekoľko minút pred pol jedenástou," vyjadrila sa Mária Grüllingová.

Presnú príčinu úmrtia ale odmietli konkretizovať. Podľa informácií TV JOJ išlo buď o masívny infarkt, alebo prasknutú aortu, teda hlavnú tepnu.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy