Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Znásilnené dievča cestou na súd zapálili, aby nemohlo svedčiť
Zdielať na

Znásilnené dievča cestou na súd zapálili, aby nemohlo svedčiť

Archívna reportáž

LUCKNOW / Dvadsaťtriročnú Indku, ktorú v marci hromadne znásilnili, vo štvrtok prepadli cestou na súd, kde mala vypovedať. Útočníci ju na stanici napadli, odtiahli na pole a tam ju poliali horľavinou a zapálili. Žena v nemocnici prehrala boj o život.

Lekári z nemocnice v meste Lucknow v štáte Uttarpradeš uviedli, že dievča utrpelo popáleniny na 90 percentách tela a museli rýchlo previezť do Dillí. Jej stav však bol tak kritický, že v nemocnici zraneniam podľahla.  

Polícia zadržala päť ľudí, medzi ktorými boli aj dvaja muži. Tí čelia obvineniu, že ženu v marci hromadne znásilnili. Z celkovo 5 osôb, ktoré sa mali činu dopustiť, sa polícii podarilo dolapiť len troch.

Indku navyše zapálili v oblasti, v ktorej polícia vyšetruje poslanca vládnucej strany Kuldípa Sengara. Zo znásilnenia ho obvinila dnes už 19-ročná tínedžerka. Tá mala záujem u neho pracovať, keď ale prišla v roku 2017 do jeho domu, podľa jej slov ju znásilnil. Tento rok dievča utrpelo vážne zranenie pri zvláštnej dopravnej nehode, pri ktorej prišli o život aj jej dve príbuzné. Keďže v čase zneužitia nemala ešte 18 rokov, politik skončil vo väzbe, obvinenia však odmieta. 

Znásilnenie predstavujú v Indii veľký problém. Ako uvádzajú policajné štatistiky, polícia v roku 2017 zaregistrovala 33 658 znásilnení - priemerne 92 denne. Väčšinu prípadov ale ženy podľa expertov kvôli strachu z pomsty nehlási.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy