Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dvaja lupiči sa vlámali do kostola a ukradli pokladničky. Šokujúce je, že to boli len chlapci
Zdielať na

Dvaja lupiči sa vlámali do kostola a ukradli pokladničky. Šokujúce je, že to boli len chlapci

DAVIDOV / Dvaja mladí zlodeji sa vlámali do gréckokatolíckeho kostola v Davidove. Krádež pokladničky a vína sa im zrejme málila a tak sa do kostola vrátili. Bez výčitiek svedomia ukradli ďalšiu pokladničku s peniazmi.

Miestny farár našiel pri vstupe do kostola pootvorené dvere. V tej chvíli si pomyslel, že ich zrejme iba zabudli zamknúť. Keď sa však lepšie pozrel, zistil, že sú poškodené. To už bolo jasné, že kostol navštívili zlodeji.

"Prakticky tam je zmiznutie pokladničiek, tých 90 eur sa spomína," vraví farár Štefan Kopčák. Do gréckokatolíckeho kostola sa vkradli dvaja páchatelia. Podľa policajných informácií sú za krádežou dvaja chlapci vo veku 13 a 14 rokov.

"Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre zločin krádeže," informoval policajný hovorca Igor Pavlik. Samotného farára z miestnej farnosti celá situácia veľmi mrzí. O to viac, keď sa dozvedel, že páchateľmi sú dvaja chlapci z ich dediny. Oboch pozná aj osobne. Polícia doposiaľ nevzniesla obvinenie konkrétnej osobe. 

Napriek sklamaniu ich však za to, čo urobili, nechce odsudzovať. Verí, že z toho, čo spoločne vyviedli, si mladí páchatelia odniesli dostatočné ponaučenie. "Hľadáme teraz spôsob pre dobro aj tých chlapcov, ktorí takto zlyhali, to je pre nás taká úloha," dodal Štefan Kopčák. 

Mladší z dvojice ešte nie je trestno-právne zodpovedný. Jeho o rok starší kamarát sa však pravdepodobne nevyhne obvineniu z trestného činu.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy