Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vyrazili bránu a ukradli auto. Bratislava zažila ráno ako z filmu
Zdielať na

Vyrazili bránu a ukradli auto. Bratislava zažila ráno ako z filmu

BRATISLAVA / Zlodeji v Bratislave ukradli auto a pri úteku z miesta činu ním prerazili železnú bránu. Tá odletela až na hlavnú cestu a paralyzovala dopravu v meste. S cudzineckým gangom sa zoči voči stretol aj strážnik. Pár minút pred tým, zlodeji vylúpili obchod s elektronikou. Polícia pracuje aj s verziou, že ide o tých istých páchateľov.

Do zamknutého areálu na Bajkalskej ulici vtrhla šestica mužov 7 minút po druhej ráno. Dnu sa dostali pravdepodobne tak, že zozadu areálu preskočili plot. Podľa informácií TV JOJ rozmlátili okno na autoservise a ukradli kľúče od novšieho modrého Passatu kombi. Ten patril zákazníkovi. Nerátali ale s tým, že všetky brány sú zatvorené, a tak zostali na pozemku takpovediac v pasci.

Dokonca sa autom snažili najprv preraziť pletivový plot. "Tadiaľ museli prebehnúť. Zistili, že tam je plot, to ich zastavilo. Vycúvali a bežali k bráne," opísal incident strážnik. Zlodeji chceli znefunkčniť elektrický motor na bráne, čo sa im ale nepodarilo, pretože ich vyrušil strážnik.

Kým prišli prvé hliadky, partia šiestich cudzincov naskákala do auta. Šofér zaradil spiatočku, dupol na plyn a obrovskú 7-metrovú železnú bránu prerazil. Tá preletela cez dva pruhy a zablokovala premávku. Skupina na ukradnutom aute potom rýchlo ušla. "Boli to pravdepodobne nejakí cudzinci. Kolega mi hovoril, že nejaká hatlanina, asi nejakí Srbi," uviedol strážnik.

Len 36 minút pred tým, ako gang ukradol auto, vykradli v nákupnom centre aj predajňu Apple. Tá je od Bajkalskej ulice asi tri kilometre. Podľa informácií TV JOJ bolo zlodejov asi 6. Najskôr rozmlátili hrubé sklo na predajni, potom ju vyrabovali. Elektroniku nahádzali do vriec, sadli do auta a ušli. Toto auto z krádeže sa malo nájsť kúsok od servisu na Bajkalskej. Malo prederavené pneumatiky.

Všetko nasvedčuje tomu, že oba nočné prípady majú rovnakých páchateľov. "Súvislosť medzi uvedenými prípadmi je predmetom vyšetrovania. Presná výška škody v daných prípadoch nie je doposiaľ vyčíslená," informovala Jana Šimunková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Vyšetrovatelia od skorého rána zaisťovali na oboch miestach stopy dlhé hodiny. Policajti si zobrali videozáznamy z kamier, ktoré nasnímali obe krádeže. Kriminálnikov zatiaľ nechytili. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy