Jasno
10°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Nevedel, že jazdí v protismere a spôsobil dopravnú nehodu
Zdielať na

Nevedel, že jazdí v protismere a spôsobil dopravnú nehodu

Zdroj: TV JOJ

BUDČA / Chyba na diaľnici skončila nehodou a jedným zraneným. Vodič sa po výjazde z pumpy pri Budči otočil do protismeru a zrazil sa z prichádzajúcim autom. To, prečo muž takto zazmätkoval a vyšiel do protismeru, vyšetruje polícia.

Chyba, ktorú vodič urobil sa na diaľnici R1 skončila nehodou. Z pumpy, kde natankoval, chcel ísť späť smerom na Lučenec, z nepochopiteľných príčin ale vošiel do protismeru. "Vošiel som do protismeru, nevedel som kade mám ísť na Lučenec," opísal vodič. Prešiel takto zhruba jeden kilometer, niektoré autá sa mu stihli ešte uhnúť. Napokon sa zrazil s prichádzajúcim osobným autom citroen, v ktorom okrem vodiča sedela aj jeho dcéra.

"Nechápem čo sa stalo, zrazu náraz a boli v sebe," opísala spolujazdkyňa. Staršiemu záchranárovi pomáhali hasiči a záchranári. Diaľnica R1 bola po nehode ťažko prejazdná. "V jednom z vozidiel bola zranená osoba, príslušníci mu pomohli von z vozidla a poskytli prvú pomoc," informoval Peter Hanzel. Vodiča druhého auta ošetrili záchranári. Previezli ho do nemocnice v Banskej Bystrici. Hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica sa k veci vyjadrila tiež. "Po nehode sú vozidlá nepojazdné. Vznikla škoda vo výške 4-tisíc eur," dodala Mária Faltániová.

Najčítanejšie správy