Jasno
17°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Na rodinu čakal doma chlapček s autizmom. Kvôli tragickej nehode sa tak skoro nevrátia
Zdielať na

Na rodinu čakal doma chlapček s autizmom. Kvôli tragickej nehode sa tak skoro nevrátia

TOPOĽOVKA / Tragická nehoda obrátila dvom rodinám život naruby. Hoci ide o veľké nešťastie, na sociálnych sieťach sa už objavili aj podvodné zbierky.

22-ročná Simonka bola na mieste mŕtva, otca s mamou a bratom transportovali v kritickom stave do okolitých nemocníc. Vodič druhého auta utrpel ťažké zranenie. Rodinná tragédia zasiahla aj miestnych obyvateľov. Účastníci tragickej nehody pochádzajú z rovnakej obce. Ľútosť vyjadril aj starosta obce. "Všetkých v obci nás to veľmi dojalo. Stala sa tragédia, ktorá bola úplne zbytočná. Sú to moji susedia, vidíme sa každý deň," povedal starosta obce Topoľovka Štefan Ladišovský. 

Na rodinu čakal doma 8-ročný chlapec a ďalší dospelý syn. Najväčšiu starosť majú všetci o dieťa, pretože trpí autizmom. "Sme v kontakte aj s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny aj psychologickou pomocou," dodal starosta. V škole, ktorú navštevovala nebohá Simonka, vytvorili pietne miesto aj s malou urnou. Učitelia a rodičia sa vzájomne dohodli na tom, že pre pozostalých vyzbierajú peniaze, ktoré budú potrebovať. "Všetkým nám je nesmierne ľúto, čo sa prihodilo našej žiačke," vyjadrila sa riaditeľka spojenej školy internátnej v Humennom. 

"Chcem upozorniť, aby boli ľudia obozretní a neposielali peniaze na tie účty," upozornila riaditeľka. Transparentný účet doposiaľ neotvorila ani obec, ale plánuje tak urobiť čoskoro. Ľudia chcú rodine po návrate z nemocnice pomôcť zvládnuť ťažkú životnú skúšku. "Počkáme, kým sa vrátia z nemocnice, porozprávame sa s nimi a s ich súhlasom zriadime účet, kde budú môcť ľudia prispievať," informoval starosta obce. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy