Polojasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Tragédia v ilavskej väznici: 28-ročný väzeň zomrel. Polícia vyšetruje prípad
Zdielať na

Tragédia v ilavskej väznici: 28-ročný väzeň zomrel. Polícia vyšetruje prípad

ILAVA / V najprísnejšie stráženej väznici v Ilave našli mŕtveho väzňa. Stalo sa tak ráno, počas budíčka. 28-ročný Peter zo Serede ležal nehybne na posteli. Čo sa mu stalo, vyšetrujú policajti.

Ilavská väznica 12.10. v ranných hodinách. Najskôr sem prišli policajti a o pár hodín neskôr pracovníci pohrebnej služby. Za múrmi došlo k mimoriadnej udalosti. Rána sa tu nedožil 28-ročný Peter. Nehybné telo väzňa našli pracovníci ZVJS priamo na cele. "Odsúdený bol nájdený službukonajúcim personálom pri rannom budíčku na posteli v cele, kde bol ubytovaný sám," informovala Monika Kacvinská, hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže. 

Príslušníci mu začali poskytovať prvú pomoc a snažili sa ho zachrániť. Nepodarilo sa im to. Petra zo Serede sem súd poslal za krádež, nebezpečné vyhrážanie, za marenie výkonu úradného rozhodnutia a neoprávnené používanie platobnej karty. "Za to mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní 3 roky a 6 mesiacov, so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia, koniec trestu mal mať 29.03.2026," dodala Kacvinská.

Za múrmi ilavskej väznice bol podľa našich informácií iba niekoľko týždňov. Slobody sa nedožil. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," ozrejmila Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne

Policajti boli za múrmi väznice niekoľko hodín. Zaistili všetky stopy, vypočuli zamestnancov a začali vyšetrovanie. Presnú príčinu smrti nebohého určí až súdna pitva. "Príčiny a okolnosti smrti 28-ročného muža sú predmetom vyšetrovania," doplnila Kuzmová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy