Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vyšetrovanie ukázalo, že za vraždou Kuciaka nie sú drogy
Zdielať na

Vyšetrovanie ukázalo, že za vraždou Kuciaka nie sú drogy

GALANTA / Policajný prezident Tibor Gašpar v stredu vyhlásil, že majú viacero stôp, ktoré môžu mať súvis s vraždou investigatívneho novinára. Polícia pracovala aj s verziou, ktorá sa týkala drogovej trestnej činnosti. Táto verzia je definitívne mimo hry.

Krajský súd v Galante v piatok rozhodoval o väzobnom stíhaní muža, ktorého policajný prezident na tlačovej besede označil ako jedného z možných podozrivých. Urobil tak ešte v stredu 28. februára na tlačovke, ktorú zvolal o 18:00 hodine. "V piatok sa dohadovali dve osoby páchajúce, ktoré boli podozrivé z drogovej trestnej činnosti, že si majú zobrať zbrane a ísť konkrétne do obce Veľká Mača," povedal vtedy prezident policajného zboru SR Tibor Gašpar.

Potom ako polícia začala pracovať aj s touto verziou vykonali tri domové prehliadky, dve prehliadky iných priestorov a vypočuli a zadržali viacero osôb. "Výsledkom tejto akcie bolo zaistenie 160 gramov pervitínu ako drogy. Nejakých nábojov, krátkej strelnej zbrane, ktorá je v tejto chvíľach na expertíze. A množstvá chladných zbraní," prezradil Gašpar. 

Policajti muža zadržali pri domovej prehliadke v Seredi a nakoniec ho obvinili v "len" z drogovej trestnej činnosti. Podľa našich informácií sa podozriví muži dohadovali na stretnutí vo Veľkej Mači kvôli peniazom z drogovej trestnej činosti. A stretnutie sa malo uskutočniť ešte týždeň pred vraždou novinára Jána Kuciaka. "Ja som mal možnosť vidieť celý spis, nijakú spojitosť s vraždou som tam nevidel. Je to zbraň, ktorú ťažko môžme spájať s takouto vraždou. Podľa informácií, ktoré boli v spise, tak si myslím, že sa dalo zistiť, že môj klient nemá nič spoločné. Ale či mala polícia iné informácie tak to ja neviem," povedal advokát obvineného Juraj Gavalec.

Sudca na okresnom súde v Galante nakoniec rozhodol, že muž pre drogovú trestnú činnosť zostáva vo väzbe. Dom nebohého novinára a jeho priateľky je stále zapečatený, ale policajti už na mieste nešťastia nie sú. 

V piatok o 15:00 popoludní mala pohreb nebohá Martina Kušnírova v jej rodných Gregorovciach. Posledná rozlúčka s investigatívnym novinárom, ktorý svoj posledný článok o prepojení taliansklej mafie s politickými špičkami nedopísal je naplánovaný na cintoríne v Štiavniku v sobotu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy