Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Na D1 sa zrazili štyri autá, zhorel kamión plný skla
Zdielať na

Na D1 sa zrazili štyri autá, zhorel kamión plný skla

BRATISLAVA / Na diaľnici D1 v smere zo Senca do Bratislavy došlo k dopravnej nehode kamióna naložené sklom a štyrom autám. Kamión začal po zrážke horieť. Hasičom sa požiar podarilo uhasiť. V oboch smeroch je prejazdný jeden pruh.

Vo štvrtok o ôsmej ráno došlo na diaľnici D1 na 24 km v smere zo Senca do Bratislavy k dopravnej nehode.

33-ročný vodič kamiónu idúci v pravom jazdnom pruhu, dostal defekt. Skrížil sa mu náves a narazil do osobného motorového vozidla.

Jedna zranená osoba

Náves narazil do stredových zvodidiel, kde sa prevrátil. Kabína kamiónu sa po náraze vznietila. 29-ročnú vodičku jedného z havarovaných áut museli ošetriť lekári. Nikto iný sa nezranil.

"Jednorazové ošetrenie na mieste bolo nevyhnutné u 29-ročnej vodičky vozidla Seat Ibiza," povedala hovorkyňa policajného zboru Tatiana Kurucová.

"Do príchodu hasičskej jednotky vznikol požiar na kamióne v dôsledku dopravnej nehody, ktorý bol zlikvidovaný," tvrdí riadiaci dôstojník Vladimír Bartoš.

Dychové skúšky

V protismere sa zrazilo 5 osobných áut. Jeden z účastníkov nehody nám prezradil, že keď videli, ako kamión pri náraze posunul stredové zvodidlá do ich pruhu, všetci strhli volant a zrazili sa. Presné príčiny nehody policajti vyšetrujú. Existujú totiž tri verzie, čo sa mohlo stať - vodič dostal buď defekt, šmyk alebo ho premohol mikrospánok.

"Vykonanou dychovou skúškou bolo požitie alkoholických nápojov u vodičov, ktorí boli účastníkmi nehody, vylúčené," dodáva Kurucová. Po namáhavom odstránení skla a kamiónu sa diaľnicu podarilo úplne sprejazdniť až o pol tretej popoludní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy