Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vlado (24) skončil v nemocnici. Tvrdí, že ho zbili policajti
Zdielať na

Vlado (24) skončil v nemocnici. Tvrdí, že ho zbili policajti

PREŠOV / Porušili policajti svoje právomoci a vybili si zlosť na nevinnom mladíkovi? Túto otázku si kladú kamaráti a rodina 24-ročného Vlada. V centre Prešova zo soboty na nedeľu voči nemu policajti zakročili tak, že skončil v nemocnici.

Vlado: Surovo išli na mňa...

"Surovo zbili môjho syna," hovorí Vladov otec. Mladík je obeťou nočnej bitky, po ktorej skončil v nemocnici s modrinami a opuchmi. Doriadiť ho mali policajti. "Surovo išli na mňa, surovo," opisuje situáciu Vlado.

"Najskôr ho zbili kdesi na chodníku a potom ešte na oddelení v nejakej tmavej komore," hovorí Vladov otec. Dobitý chlapec sa ku kamarátom pripojil až pár minút potom ako jeden z nich rozbil výklad. Zhodou okolnosti mal podobné oblečenie ako výtržník.

Ten sa dokonca policajtom priznal, no ochrankár si ich zrejme pomýlil a prstom ukázal na Vlada. V tom policajti nepochopiteľne zakročili. "Možno myslel mňa, ale ukázal na neho a v tom ho zbili, to bola sekunda," hovorí Patrik, ktorý bol pri incidente. "Zbili ho, skopali," dopĺňa ho Lukáš.

Patrik: Pecka do hlavy, kolenom do hlavy

"Pecka do hlavy, kolenom do hlavy a už bol na zemi a ďalej ho kopali ako psa," opisuje bitku Patrik. "Použili donucovacie prostriedky, nakoľko nerešpektovali výzvy policajtov," uviedol hovorca prešovských policajtov Daniel Džobaník.

Podľa slov jedného z chlapcov vôbec nekládli odpor. Policajti k zranenému neprivolali zdravotníkov, ale partiu ešte predviedli na oddelenie. Tam mali už spútaného Vlada opäť zbiť. "Pri použití donucovacích prostriedkov nebol nikto zranený a nikto z nich sa nesťažoval na bolesti a ani sa nežiadal na vyšetrenie," dodáva Džobaník. "Sme sedeli na takej chodbe a jeho zobrali do vyšetrovačky a tam ho zase zbili, vyšiel vonku s monoklami," tvrdí Lukáš.

Vladov otec to bude riešiť...

"Na policajnom oddelení k použitiu donucovacích prostriedkov už nedošlo," dodáva policajný hovorca Daniel Džobaník. Vlado však pre zranenia zostal v nemocnici. Polícia prípad uzavrela obvinením troch mladíkov z priestupku. "Podľa mňa došlo k omylu, že si zmýlili chlapca, ktorý rozbil sklo," dodáva Vladov otec.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy