Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kamenné banky majú konkurenta. Prichádza banka v mobile
Zdielať na

Kamenné banky majú konkurenta. Prichádza banka v mobile

BRATISLAVA / Kamenné banky dostali nového konkurenta. Namiesto čakania v rade bude na jednoduché operácie stačiť smartfón. Vďaka takýmto technologickým inováciám si tak napríklad otvoríme účet len za 365 sekúnd.

Chodiť do banky sa už dnes nenosí. Oveľa zábavnejšie je, ak banka chodí s nami a to kamkoľvek, kde sa dokážeme pripojiť na internet. V styku s ňou tak môžeme byť non stop a za základné služby nezaplatíme ani cent. Spojenie s bankou nás, okrem toho, môže uchrániť pred nesprávnymi rozhodnutiami. "Inteligentne sleduje našu spotrebu, náklady a podľa toho nám navrhuje ako by sme mali žiť," hovorí Ondrej Macko, špecialista na IT technológie. "Banka dokáže dať klientovi správne informácie v správnom čase tak, aby robil správne rozhodnutia," vyzdvihuje novinku Marek Šupa, výkonný riaditeľ 365 Banky. 

Mobilná banka tak v mnohých prípadoch rozmýšľa aj za človeka. Ak sa napríklad pri posedení s priateľmi až príliš rozšupneme, banka nám v pravý čas odporučí, že je čas ísť domov. Ide o prvú mobilnú banku tohto druhu na Slovensku a základné operácie by mali onedlho doplniť aj náročnejšie produkty. „Aplikácie orientované na mladých progresívnych ľudí si, verím, nájdu skoro svoje miesto na Slovensku," Maroš Ovčarik, analytik portálu finančný kompas. 

Ambíciou je zároveň naučiť ľudí sporiť, aby ich to čo najmenej bolelo. Tréningovo začne banka pôsobiť už v lete a naostro ju plánujú spustiť na jeseň. Obávať sa netreba ani bezpečnosti pri strate alebo krádeži smartfónu. „Štatistiky hovoria jasnou rečou, mobilné bankovníctvo je podstatne bezpečnejšie ako štandardné banky práve pre elimináciu ľudského faktora," dodal Šupa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy