Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hotovosť bližšie k Slovákom. Peniaze si môžete vybrať aj v obchode
Zdielať na

Hotovosť bližšie k Slovákom. Peniaze si môžete vybrať aj v obchode

BRATISLAVA / Kým v mestách sú bankomaty na každom kroku, obyvateľa vidieka musia často za hotovosťou cestovať aj desiatky kilometrov. Vďaka rozšíreniu služby cash back by podobným problémom mohol byť koniec. Vďaka zapojeniu širokej siete obchodov sa hotové peniaze dostanú aj do najodľahlejších kútov Slovenska.

Bankomaty v mestách sú už dnes nevyhnutnosť, no na odľahlom vidieku sú stále len zbožným želaním ľudí, ktorí už strácajú trpezlivosť.
"Maximálny čas hľadania bankomatu je do desať minút,"povedala hovorkyňa UNICREDIT BANK Zuzana Ďuďáková.

Za peniazmi však po novom už netreba zbytočne cestovať. Okrem pobočiek bánk, pošty a bankomatov, sa k hotovosti zákazník bez problémov dostane aj pri platení za nákup v obchode.

"Stačí, keď vo vybraných obchodoch zákazník nakúpi za minimálne päť eur a môže si vybrať hotovosť priamo pri pokladni, ak platí kartou do výšky 50 eur," informovala hovorkyňa Poštovej banky Lenka Lendacká.

Priamo z pokladne

Cash Back znamená výber hotovosti pri platení. Doteraz mu však Slováci akosi neprišli na chuť.

"Možno nebolo o tejto možnosti dosiaľ také povedomie a ľudia nevedeli, že túto službu vôbec môžu využívať," myslí si ekonomická analytička Dana Špacírová.

Výber peňazí priamo z pokladne obchodu síce u nás funguje už od roku 2008, až teraz sa však stane skutočne dostupná pre každého.

Dôvodom je fakt, že sa do nej zapojili obchody, ktoré sú desiatky rokov prítomné aj v odľahlých obciach.

Milujeme hotovosť

Pred výberom si na vstupných dverách obchodov treba overiť, či túto službu ponúkajú.

"Výber je bezplatný pre našich klientov, zároveň je to pohodlný spôsob, lebo človek nemusí hľadať bankomat a riešiť, či zaplatí poplatok za výber z cudzieho bankomatu," objasnila Lendacká.

Desaťtisícom Slovákov tak odpadnú zbytočné starosti, kde vziať drobné na zaplatenie v prevádzkach bez platobného terminálu.

"Slováci hotovosť milujú, v peňaženkách majú okolo štyridsať eur a nemienia sa hotovosti vzdať," hovorí Zuzana Ďaďáková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy