Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Starosta sa vzdal platu. Chce šetriť obci peniaze
Zdielať na

Starosta sa vzdal platu. Chce šetriť obci peniaze

ONDAVKA / O zadĺženej obci Ondavka na severovýchode Slovenska sme vás už niekoľkokrát informovali. V marci sa funkcie starostu ujal 75 ročný dôchodca. A výzvy sa nezľakol. Úraduje doma, nepoberá za to žiadny plat a vo funkcii má už za sebou viac ako 100 dní.

Pustil sa do rekonštrukcie cesty

Všetku ťarchu obce, ktorá sa topí v dlhoch teraz nesie na svojich pleciach jej starosta. Jeho najväčším predsavzatím od nástupu do funkcie bolo obec postupne oddlžovať a vrátiť doň život. Hlava obce sa zhostila svojej úlohy bravúrne. Nato, že je malá dedinka v nútenej správe a v obecnej kase chýbajú peniaze, za starostom je vidieť kus práce. Pustil sa do rekonštrukcie cesty.

"Dal som opraviť úsek cesty približne 150 metrov, pretože to vyzeralo najhoršie v rámci obce. Zohnal som 3 nákladné autá plné drte a Okresná správa ciest nám poskytla valec," hovorí starosta obce Ondavka, Andrej Marčišin.

Pomáhajú aj susedné obce

Nad obcou sa zľutovali aj starostovia susedných dedín. Tí so svojimi pracovníkmi vypomáhali pri kosení a výrube krov v tejto dedinke. "Je tu taká solidarita, ktorá sa prejavila v Becherove a Nižnej Polianke. Chcú nám pomôcť, lebo inak nám nikto nepomôže," prezradil starosta.

Lenže Ondavka je stále v zlom stave. Už 15 rokov tam nefunguje verejné osvetlenie. Rovnako nefunkčný je aj miestny rozhlas. Ibaže starosta sa vynašiel a obecné správy hlási netradične. Vyhlasuje ich megafónom. "Kto by mal záujem nám pomôcť, môže kedykoľvek prísť na obecný úrad v Ondavke, má dvere otvorené a bude vítaný," dodal starosta Andrej Marčišin.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy