Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Slovenské firmy odchádzajú... Toto sú ich obľúbené daňové raje
Zdielať na

Slovenské firmy odchádzajú... Toto sú ich obľúbené daňové raje

Slovenských podnikateľov čoraz viac lákajú daňové raje. Len za minulý rok odišlo zo Slovenska 250 spoločností. Z rôznych exotických krajín je tak u nás dovedna ovládaných viac ako 3200 firiem. Slovensko tak podľa odhadov prichádza o miliardy eur. Správu zverejnila Česká kapitálová informačná agentúra.

Víťazná päťka daňových rajov

Holandsko, USA, Cyprus, Luxembursko, Seychelské ostrovy. Toto je prvá päťka najobľúbenejších krajín slovenských podnikateľov. V daňových rajoch ich však pribúda čoraz viac!

Práve Holandsko a Cyprus patria k tým najobľúbenejším európskym daňovým rajom. Podnikatelia tu využívajú najmä minimálne daňové zaťaženie a často aj stabilný právny systém. Miesto do štátnej kasy tak peniaze ostávajú v ich vlastných vreckách. A popularita rajov a s nimi spojenými krajinami stále narastá.

Príčina odchodu? Ekonomika, politika

Najväčší absolútny prírastok za prvých šesť mesiacov tohto roku zaznamenali Seychely a Cyprus. Analytici Českej kapitálovej agentúry tvrdia, že za odliv podnikateľov môže momentálna ekonomická a politická situácia. Podľa ich odhadov číslo 3208 nemusí byť zďaleka konečné...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy