Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muži s krajším vzhľadom zarobia viac, tvrdia vedci
Zdielať na

Muži s krajším vzhľadom zarobia viac, tvrdia vedci

SVET / Hovorí sa, že pekné ženy to majú v živote ľahké. Nemusia sa ani veľmi snažiť a svet im padá k nohám. Tak vedzte, že to tak nie je. Áno, vedci z Londýna prišli s úplne novou teóriou. V živote to vraj majú jednoduchšie muži! Ale len tí pekní.

Pre modré oči nikoho neprijali

Štúdia londýnskych vedcov navyše tvrdí, že rozdiely sa objavujú u zamestnancov s rovnakou náplňou práce. Týka sa to mužov pracujúcich v montérkach, aj tých, čo nosia obleky. Pekná tvár a súmerné krivky tela jednoducho robia svoje. "Napríklad gastronómia - viem, že majitelia si vyberajú krajších ľudí, tí krajší majú väčší priestor pretože sú na verejnosti," hovorí majiteľ hostesingovej agentúry Tomáš Kavčák. 

V personálnych agentúrach sme sa našťastie dozvedeli, že pri pohovoroch zavážia najmä znalosti a skúsenosti. A len pre pekné modré oči ešte nikoho nepriali. Napriek tomu, ten kto pôsobí sympaticky, má vyššie šance uspieť. "Skôr by som povedala, že to je tá vnútorná krása toho človeka, aký prvý dojem spraví, či je príjemný na tom pohovore," povedala personálna manažérka Jana Gunnišová.

Krása je subjektívna vec

Krása však môže byť dvojsečná zbraň, najmä v prípade, že máte okolo seba ľudí s nízkym sebavedomím. V dnešnom svete je vzhľad silnou devízou a mnohí stavajú len na ňom. Pre šťastie nás všetkých je však krása subjektívna vec!

Téme sa venuje reportérka Beáta Ksenzsighová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy