Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Snine chystajú bič na neplatičov. Euro za 5 hodín práce
Zdielať na

V Snine chystajú bič na neplatičov. Euro za 5 hodín práce

Ako dlho by ste boli ochotní pracovať za jedno euro? Hodinu, dve? V Snine chystajú novinku, ktorá sa poniektorým ľuďom nebude páčiť. Ak totiž občan nebude mať peniaze napríklad na zaplatenie pokuty, nepomôžu mu žiadne výhovorky. Pekne si ju odpracuje. Jedno euro rovná sa päť hodín práce...

Kvôli osadníkom majú zo života peklo

"Jedno euro päť hodín. Ježišmária! A kto s tým bude súhlasiť?" "A ktorý cigán robí? z tisíc, jeden!" "Ja nie som rasistka, všetci sme ľudia. Keby som musela ísť odpracovať pokutu, tak by som išla." Takto reagujú obyvatelia Sniny na chystanú novinku. Za trest práca. Takto sa mesto chystá urobiť poriadok s niektorými občanmi.

V Snine je totiž sídlisku, kde sú bitky, krádeže a krik na dennom poriadku. Obyvatelia z vedľajších bytoviek toho majú plné zuby. Podľa miestnych už bolo načase niečo s tým robiť. "Veď to je nehorázne..." "Čím ďalej, tým ich tu je viac. Boh zná, odkiaľ sa prisťahovali." "Nemôžeme spať po nociach. Berú podporu, robia vojny, bijú sa..." A vraj neprejde deň, aby tu nezasahovali mestskí policajti.

Za pokutu 5 euro 25 hodín práce

"Mesto Snina pripravuje tieto opatrenia na základe každodenných sťažností. Títo občania neustále obťažujú obyvateľov Sniny hlukom, dymom a neporiadkom... Jedno euro sa prepočíta na päť odpracovaných hodín," informovala hovorkyňa Sniny Zuzana Krupa.

Za priestupky síce dostávali nemalé pokuty, lenže málokedy ich aj zaplatili. Po novom budú musieť každú nezaplatenú pokutu či dlh odpracovať. Ak by teda dostali najnižšiu pokutu - 5 eur, odpracovali by 25 hodín. A to sú najbližšie 3 pracovné dni. Opatrenie platí bez výnimky pre každého...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy