Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Parkujete v snehu na (ne)označenom mieste? Pokuta vám (ne)hrozí!
Zdielať na

Parkujete v snehu na (ne)označenom mieste? Pokuta vám (ne)hrozí!

Odkedy v mestách začalo pravidelne a husto snežiť, mestská polícia dostáva oveľa viac telefonátov, ako inokedy... Vodiči vyhradených parkovacích miest majú totiž veľký problém zaparkovať do svojho boxu, pretože na nich stoja cudzie autá. Ich šoféri však možno pre zasneženú cestu nemali šancu vidieť čiary. A tak nechtiac zaparkovali svoje auto na vyhradené miesto. A za to je, samozrejme, pokuta.

Sneh sťažuje identifikáciu vyhradených parkovacích miest

Máte radi hádanky? Tak potom skúste cez súvislú vrstvu snehu uhádnuť, či je  parkovacie miesto verejné alebo súkromné. Ak ste neuhádli, môžete byť o 60 eur ľahší. Problém zaparkovať bez pokuty pri nánosoch snehu často nevyrieši ani zvislé značenie. "Motorista, keď príde na takéto miesto, nevie, či stĺpik bol umiestnený na stred, na ľavú, prípadne na pravú stranu toho vyhradeného parkovacieho miesta," priznáva Peter Pleva, hovorca mestskej polície v Bratislave. Ak auto stojí na cudzom vyhradenom mieste so zasneženou vozovkou, policajti zisťujú evidenčné číslo vozidla a kontaktujú vodiča. Pokutu vám môžu, ale aj nemusia dať! "O sankcii rozhoduje policajt, ktorý ten priestupok na mieste rieši," dodáva Peter Pleva, hovorca mestskej polície v Bratislave.

Ak si nie ste istý, radšej vezmite do rúk lopatu!

Ak sa teda práve nepovažujete za majstra slova pri vyjednávaní s policajtom, uistiť sa o tom, či náhodou nestojíte na rezervovanom parkovacom mieste, môžete jedine ručne - odhrabaním snehu z parkovacieho miesta. "Ak hovoríme o verejných parkoviskách, tak tam je zodpovednosť na správcovi alebo prevádzkovateľovi," tvrdí Ľubomír Andrassy, hovorca mesta Bratislava.

Súkromné parkovacie miesta si však musia odhrabať ich majitelia!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy