Jasno
11°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Parkovacie miesta sa v Bratislave asi rozrastú
Zdielať na

Parkovacie miesta sa v Bratislave asi rozrastú

Zdroj: Mike Roberts/ilustračné

Poslanci najväčšej mestskej časti Petržalka dnes totiž schválili zámer, aby sa časť z viac ako 18 000 existujúcich miest na státie vyčlenila pre platiacich vodičov.

Počet platených parkovacích miest v Bratislave sa asi rozrastie. Poslanci najväčšej mestskej časti Petržalka dnes totiž schválili zámer, aby sa časť z viac ako 18.000 existujúcich miest na státie vyčlenila pre platiacich vodičov. Tí by si mohli parkovacie miesto predplatiť, povedal ČTK hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy.

Petržalka chce prostredníctvom plateného parkovania získať peniaze na budovanie ďalších plôch na státie automobilov. V súčasnosti totiž podľa skorších vyjadrení chýba na najväčšom slovenskom sídlisku asi 40.000 parkovacích miest. Nedostatok spôsobilo pribúdanie áut v posledných rokoch.

"Poslanci sa dnes stotožnili s filozofiou, že časť z parkovacích miest je potrebné vyčleniť na vyhradené parkovanie," povedal hovorca. Doposiaľ naň mali nárok len zdravotne postihnutí obyvatelia. Aká bude celková kapacita predplatených miest a výška poplatku, určia poslanci neskôr, dodal Andrassy.

S dopravnými problémami zápasí nielen Petržalka, ale aj ďalšie mestské časti. Okrem miest na parkovanie vznikajú v hlavnom meste aj zápchy, pretože existujúce cesty neponúkajú dostatok miesta pre rastúci počet automobilov.

Podľa skorších vyjadrení magistrátu bolo začiatkom roka v Bratislave registrovaných asi 240.000 osobných vozidiel a ďalších približne 180.000 vodičov do hlavného mesta dochádzalo. Ročne v meste pribudne viac ako 10.000 nových áut a situácia sa nezmení ešte niekoľko nasledujúcich rokov, odhadli zástupcovia magistrátu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy