Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Chcete podať daňové priznanie? Smola! Tlačivá nie sú...
Zdielať na

Chcete podať daňové priznanie? Smola! Tlačivá nie sú...

Dnes je 22. január a počet tých, ktorí by chceli podať daňové priznanie, stúpa tak rýchlo ako aj ich hnev. Tlačivá na daňové priznania k dispozícii na daňových úradoch stále nie sú a elektronické podanie zatiaľ tiež nie je funkčné. Pritom sa ale termín povinnosti zo zákona začína 1. januára a končí sa 31. marca .

Mnohí by si už v týchto dňoch chceli splniť svoju daňovú povinnosť, no možné to nie. Ak vojdete do budovy daňového úradu a opýtate sa na tlačivo, odpovedia vám, že - zatiaľ nemáme. Alebo vám prípadne povedia, že si tlačivo nájdete na webe.

A opäť sme ako v Kocúrkove...

Hovorí jeden zo záujemcov o tlačivá: "Včera som tiež tú otázku položil a tiež som dostal tú istú odpoveď - zatiaľ nemáme." Oslovili sme preto vedenie daňového riaditeľstva, odkiaľ prišla odpoveď, že na každom daňovom úrade tlačivo do ruky dostanete a je povinnosťou každého pracovníka úradu, aby vám ho vytlačil a dal do ruky. Bez tlačiva na daňové priznanie neodíde nikto! - takto vraj znie príkaz zhora.

V priebehu dňa budeme zisťovať riešenie tohto rébusu, keďže vedenie finančnej správy tvrdí, že tlačivá sú, no prax ukazuje niečo úplne iné.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Daňové_priznania_tlačivá

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy