Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Dobré správy OECD. Eurozóna má lepšie vyhliadky
Zdielať na

Dobré správy OECD. Eurozóna má lepšie vyhliadky

Občas aj motyka vystrelí. Ale naozaj iba občas, najmä, čo sa ekonomiky týka. Jedna z mála pozitívnych správ prišla od Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD). Táto nadnárodná inštitúcia tvrdí, že hospodárstvo eurozóny sa už začína stabilizovať.

Ekonomická aktivita vo svete buď rastie, alebo ostáva na rovnakej úrovni, ako napríklad v USA, v eurozóne alebo v Číne. V pondelok o tom informovala Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD). "Zložené ukazovatele ukazujú na hospodársky rast vo väčšine hlavných ekonomík," uviedla OECD vo svojom stanovisku.

Hospodársky rast posilňuje

Tieto ukazovatele OECD naznačujú, že hospodársky rast v USA silnie, spomalenie eurozóny sa stabilizuje a v čínskej ekonomike sa objavujú náznaky obratu (smerom nahor). V rámci 34 členských krajín OECD hospodársky rast "posilňuje", uviedla Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj. Už niekoľko mesiacov medzinárodné hospodárske subjekty vo svojich prognózach varujú, že dlhová kríza v eurozóne je jedným z hlavných ohrození pre výhľad globálnej ekonomiky.

Téme sa ďalej venuje Richard Juriš. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

OECD_znak euro_hviezdičky

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy