Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Marek (†35) chcel predbiehať, skončil mŕtvy v jarku
Zdielať na

Marek (†35) chcel predbiehať, skončil mŕtvy v jarku

KĽAČNO / Partia motorkárov sa vracala domov z výletu. Tridsaťpäťročný Marek išiel ako posledný. Za obcou Kľačno (okres Prievidza) sa rozhodol kamarátov predbehnúť. Nezvládol prejazd zákrutou, prešiel do protismeru, následne do jarku. Tu sa s motorkou niekoľkokrát prevrátil. O pár minút bol mŕtvy.

"Vyšiel v protismere motorkár, ja som sa mu snažil vyhnúť, aj on mne, stiahlo ho do priekopy, niekoľkokrát sa prevrátil," opisuje nehodu svedok. S kamarátmi sa vracal z výletu zo Štúrova. Podľa ich slov jazdil stále posledný. Za Kľačnom ale pridal a rozhodol sa ich predbehnúť.

"Motocyklista jazdiaci v smere od Prievidze, v  jeho  smere  jazdy  v pravotočivej zákrute prešiel vľavo, a to až mimo vozovku do priekopy, kde sa viac krát s motocyklom prevrátil," informuje hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová.

"Ja som volal záchranku, kamaráti dobehli k nemu, hovorili, že chrčal," hovorí svedok nehody. Záchranári boli na mieste v priebehu niekoľkých minút. Napriek obrovskej snahe motorkárovi pomôcť nedokázali.

"Po príchode na miesto zásahu, lekár s poľutovaním skonštatoval úmrtie u muža, ktorý utrpel poranenia nezlučiteľné so životom následkom dopravnej nehody," povedal hovorca záchranárov Andrej Hirjak. Podľa jeho kamarátov bol Marek veľmi opatrným vodičom.

Súvisiace články