Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Adriana prenasledovala expriateľa
Zdielať na

Adriana prenasledovala expriateľa

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Na policajtov z Nového Mesta nad Váhom sa s prosbou o pomoc obrátil muž, ktorý si podľa vlastných slov už niekoľko rokov nevie dať rady so svojou bývalou priateľkou. Tá ho bombardovala prostredníctvom mobilného telefónu, vyhľadávala a ohovárala ho, tvrdí.

Miroslavovi z obce Podolie vyzváňal mobil prakticky bez prestávky. Vo dne i v noci. Všetko sa začalo pred troma rokmi, keď ukončil vzťah so svojou vtedajšou priateľkou.

"Adriana svojmu bývalému priateľovi posielala desiatky textových správ, telefonovala mu niekedy aj 50-krát za deň a proti jeho vôli ho vyhľadávala," potvrdila trenčianska krajská hovorkyňa Elena Antalová.

Muž si zmenil číslo, no jeho expartnerka si ho zistila a následne v prenasledovaní podľa jeho slov pokračovala. V istý deň mu dokonca telefonovala 70-krát a medzitým mu stihla poslať aj 127 sms správ.

Stovky mailov

Cez sociálne siete kontaktovala podľa Miroslavových slov aj jeho priateľov, pred ktorými ho ohovárala. Muž jej číslo zablokoval, no ani to ju nezastavilo.

"Za máj mu poslala 376 mailov, kde mu okrem iného vyčítala, že sa nestará o dieťa," uviedla Antalová.

Pre Miroslava sa stala situácia neúnosnou, preto sa s prosbou o pomoc obrátil na políciu.

"Poverený policajt obvinil 38-ročnú Adrianu z prečinu nebezpečného prenasledovania," informovala hovorkyňa.

Obvinená žena bude svoje správanie musieť vysvetliť na súde. "Za tento skutok jej hrozí trojročný trest odňatia slobody," uzavrela Antalová.

Zdielať na

Súvisiace články