Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladej matke z Kremnice sa vyhrážal expriateľ, nakoniec ju napadol
Zdielať na
Krimi

Mladej matke z Kremnice sa vyhrážal expriateľ, nakoniec ju napadol

KREMNICA / Mladú mamičku z Kremnice takmer trištvrte roka prenasledoval jej bývalý partner. Po tom, ako ju v lete vyhodil zo spoločného bytu aj so synom, takmer dennodenne sa jej vyhrážal. Telefonoval jej a písal výhražné správy. Keď telefón nedvíhala, vyhrážky písal aj jej matke. Tridsaťdvaročný Michal je už v policajnej cele.

Denne niekoľko telefonátov, sms správy s vyhrážkami smrťou, či vulgárne nadávky. Mladá matka trpela mesiace. Vyhrážky sa vystupňovali, keď ju expriateľ fyzicky napadol pri autobusovej stanici. Udrel ju pred malým synom.

"Týmto konaním vzbudil strach o život a zdravie, zhoršoval kvalitu života jej aj jej matky," potvrdzuje banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Skončil v cele

Po poslednom útoku skončil 32- ročný Michal v policajnej cele, vyšetrovateľ preňho žiada väzbu. "Keďže ide o blízku osobu, hrozí mu trojročný trest," informovala Faltániová.

Nielen muži

Psychológ Jindřich Cupák si myslí, že vo väčšine podobných prípadov nejde o psychickú poruchu, či chorobu. "Spravidla to býva spojené s povahou, keď chce človek druhého ovládať, bez ohľadu na jeho vôľu," hovorí.

Na strednom Slovensku policajti v minulom roku riešili osem takýchto prípadov, šesť z nich sa podarilo objasniť. Najviac ich bolo v breznianskom okrese.

Stalking, teda nebezpečné prenasledovanie, je v našom trestnom poriadku od roku 2011. V minulom roku súdy na Slovensku za nebezpečné prenasledovanie odsúdili 34 ľudí. Nie je ale výhradne mužskou záležitosťou, medzi odsúdenými boli aj štyri ženy.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy