Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muža, ktorý sa vyhrážal manželke, pustili pre chybu prokurátora
Zdielať na

Muža, ktorý sa vyhrážal manželke, pustili pre chybu prokurátora

HUMENNÉ / Jeden z humenských prokurátorov pochybil tým, že nedodržal procesnú lehotu a muža zadržaného pre vyhrážky voči manželke, musel sudca prepustiť na slobodu. O prípad sa začal zaujímať generálny prokurátor. nariadil bezpečnostné opatrenia, aby týranú ženu ochránil.

Krajský prokurátor si na prešetrenie veci vyžiadal okrem celého spisu aj písomné stanovisko službukonajúceho prokurátora.

"Krajský prokurátor konštatoval, že k prepusteniu zadržaného z väzby došlo výlučne pochybením prokurátora Okresnej prokuratúry v Humennom," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

S nožom v ruke

Rovnaký názor má aj generálny prokurátor. Podľa polície sa muž svojej manželke s nožom v ruke vyhrážal zabitím.

"Začal hľadať v skrini, pod posteľou, či tam niekoho nemám. Hovoril, že keď niekoho nájde, že podreže aj mňa, aj jeho," hovorí poškodená Viera.

Policajti navrhovali väzobné stíhanie, no sudca muža prepustil na slobodu.

"Okresnú súd Humenné prepustil obžalovaného na slobodu, nakoľko nebola dodržaná procesná lehota zo strany prokuratúry," hovorí hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

V jednom byte

Muž sa vrátil naspäť do bytu k manželke. Sľuboval ale, že s útokmi prestane. "Som veľmi rád, ja sa rozvádzať nechcem," priznal Jozef.

Úrady prijali potrebné opatrenia. "Prijali sme prevetnívno-bezpečnostné opatrenia na zabránenie prípadných negatívnych dopadov," potvrdila Predajňová.

Ťažšia ruka

Za ubližovanie svojej manželke si už 16 mesiacov odsedel. Stíhaný bol pre nebezpečné vyhrážanie a pre týranie blízkej a zverenej osoby.

"Pre nič, za nič. Za to, že som po stole udrel. Ja mám trošku ťažkú ruku. Keby som ju udrel, tak jej hlavu odtrhnem," priznal Jozef.

"V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až tri roky," dodala prešovská krajská hovorkyňa Jana Migaľová.

Jozef zostáva na slobode. Za pochybenie ale okresného prokurátora trest neminie. "Bude voči nemu vyvodená disciplinárna zodpovednosť," uzatvára Predajňová.

Tyrana pustili pre chybu prokurátora na slobodu, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy