Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Matku obvinili z týrania detí. Chlapec (13) pil alkohol, dievča (14) obchytkával otec
Zdielať na
Krimi

Matku obvinili z týrania detí. Chlapec (13) pil alkohol, dievča (14) obchytkával otec

HOSTIŠOVCE / Špinaví, hladní či bez sociálnych návykov. Trinásťročný chlapec pil alkohol, 14-ročné dievča obchytkával vlastný otec. Polícia viní ich matku z obce Hostišovce (okrs. Rimavská Sobota). Musel zakročiť sociálny úrad, ktorý sedem detí vo veku od dvoch do 14 rokov nezodpovednej matke odobral.

Sedem detí úrad umiestnil v domovoch sociálnych služieb. "V poriadku sú deti. Lepšie im tam je," hovorí sestra obvinenej ženy Alžbeta.

Deti chodili špinavé, hladné a zanedbané. "Keď deti nemali čo jesť, chodili po dedine žobrať," dodáva Alžbeta.

Depresie a sebapoškodzovanie

"Trpia depresiami, majú sklony k sebapoškodzovaniu. Deti boli opakovane vystavované konfliktom a rodinnému násiliu v dôsledku správania sa rodičov  pod vplyvom alkoholu," uviedla hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová.

Deti podľa informácií TV JOJ mali na tele popáleniny od cigariet. Iba 13-ročný chlapec už vyskúšal alkohol. "Pil so svojou mamou. Mama mu dávala alkohol," opisuje sestra obvinenej ženy.

"So mnou určite nie. Mohol piť, ale nie pri mne. Tam sa mohol opiť, pri mojej sestre," bráni sa obvinená žena Júlia.

Obťažoval ju vlastný otec

Štrnásťročnú Kristínu obťažoval vlastný otec. Obvinená Júlia o tom vedela, dcére sa ale vyhrážala, že ju zabije, ak to niekomu prezradí. "To nie je pravda, že som sa jej vyhrážala. Začala som na neho kričať, že akým dôvodom svoju dcéru obchytkáva," dodáva Júlia.

Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie zatiaľ iba pre zločin týrania blízkej a zverenej osoby. Obvinili 34-ročnú matku. Tá si ale myslí, že sa o svoje deti starala vzorne. "Dobre som sa o ne starala. Mala som svoje deti veľmi rada," dodáva Júlia. Obvinenú ženu stíhajú na slobode, hrozí jej väzenie tri až osem rokov.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy