Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Prokurátor podal žalobu na exposlanca Jánoša, pre týranie
Zdielať na

Prokurátor podal žalobu na exposlanca Jánoša, pre týranie

PRIEVIDZA / Na bývalého poslanca národnej rady a bývalého člena strany Smer-SD Vladimíra Jánoša podala prievidzská prokuratúra žalobu. Informáciu zverejnil portál aktualne.sk.

Exposlanec podľa prokuratúry spáchal zločin týrania blízkej a zverenej osoby. Vladimíra Jánoša polícia s uvedeným trestným činom vyšetruje od marca tohto roka.

Trestne stíhaný je na základe zloženej 20 tisícovej kaucii na slobode. To, či sa podanou obžalobou rozbehne súdny proces s bývalým poslancom, bude príslušný sudca rozhodovať až po jej preštudovaní.

Obvinenia odmieta

Vladimíra Jánoša z týrania obvinila jeho manželka. Po prevalení kauzy sa vzdal všetkých verejných funkcií aj mandátu poslance národnej rady. Obvinenie z týrania svojich blízkych ale odmietol.

"V tejto chvíli by som chcel oficiálne vyhlásiť, že sa vzdávam funkcie a mandátu poslanca národnej rady a taktiež sa vzdávam funkcie predsedu okresnej organizácie strany Smer v Prievidzi," vyhlásil Vladimír Jánoš.

Manželka poslanca tvrdí, že ju dlhodobo týral Na internete sa objavili prepisy údajných nahrávok, ktoré to dokazujú. Svedkom slovných útokov, ktoré vraj trvali niekoľko mesiacov, bola aj poslancova dvanásťročná dcéra.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy